F1 Nieuws

Dit zijn de zeven races die komend seizoen buiten Viaplay om te zien zijn

Dit zijn de zeven races die komend seizoen buiten Viaplay om te zien zijn
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Dit zijn de zeven races die komend seizoen buiten Viaplay om te zien zijn

Dit zijn de zeven races die komend seizoen buiten Viaplay om te zien zijn
Red Bull Content Pool

Aankomend seizoen zal er naast Viaplay en F1 TV ook nog een andere 'aanbieder' van Formule 1-races beschikbaar zijn. RTL Deutschland, een zender die bij Ziggo en KPN in het basispakket zit, zal aankomend seizoen namelijk zeven races live uitzenden.

In 2021 nam Viaplay de Formule 1-rechten van Ziggo over. Die switch zorgde voor de nodige kritiek, zeker toen naar buiten kwam dat de Scandinavische streamingdienst ervoor had gekozen om niet met het gebruikelijke team van presentatoren en analisten verder te gaan. Enkel Giedo van der Garde en Tom Coronel kwamen van Ziggo over naar Viaplay.

Naast de kritiek over het aangestelde team was er ook een hoop te doen over de beeldkwaliteit en de hoge maandelijkse prijs. Zo haperde het beeld veel in de begindagen van Viaplay en kwamen er toch prijsverhogingen ondanks eerdere toezeggingen van de Viaplay-top dat deze zouden uitblijven. Inmiddels lijkt men in Nederland te zijn gewend aan Viaplay, maar mogelijk zal er na 2025 opnieuw een andere Formule 1-aanbieder zijn in Nederland.

Strijd om uitzendrechten

Dan gaan onder anderen oud-aanbieder Ziggo en het Franse Canal+ namelijk proberen om de Formule 1-uitzendrechten in handen te krijgen. Ziggo zou daar een flink bedrag voor hebben gereserveerd, terwijl Canal+ op een andere manier probeert te krijgen wat het wil hebben. Door een miljoeneninjectie in het noodlijdende Viaplay heeft Canal+ namelijk een flinke vinger in de pap gekregen bij de Scandinavische streamingdienst.

Welke zeven races?

Genoeg te doen dus over wie er nou precies dé aanbieder van de Formule 1 zal zijn in Nederland na 2025. Voor komend seizoen staat echter vast wie de Formule 1 zal verzorgen in Nederland, al is daar ten opzichte van afgelopen seizoen één aanbieder bijgekomen: RTL Deutschland. De Duitse zender zal komend seizoen maar liefst zeven races uitzenden op het open net.

Maar welke races zijn dat precies? RTL Deutschland zal de races in Bahrein (2 maart), Hongarije (21 juli), België (28 juli), Nederland (25 augustus), Monza (1 september), Azerbeidzjan (15 september) en Las Vegas (24 november) live gaan uitzenden. Er zullen geen vrije trainingen te zien zijn gedurende deze raceweekenden, want enkel de (sprint)kwalificatie en (sprint)race zullen live te zien zijn bij RTL Deutschland.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties