F1 Nieuws

'Dominantie Max Verstappen zorgt voor mindere ticketverkoop bij thuisrace Lewis Hamilton'

'Dominantie Max Verstappen zorgt voor mindere ticketverkoop bij thuisrace Lewis Hamilton'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Dominantie Max Verstappen zorgt voor mindere ticketverkoop bij thuisrace Lewis Hamilton'

'Dominantie Max Verstappen zorgt voor mindere ticketverkoop bij thuisrace Lewis Hamilton'
Red Bull Content Pool

Volgens Stuart Pringle, algemeen directeur van Silverstone, is de "grote kans op dezelfde winnaar" in de Formule 1 een van de redenen waardoor de Grand Prix van Groot-Brittannië nog niet is uitverkocht. Daarmee doelt Pringle uiteraard op Max Verstappen en zijn team Red Bull.

Aankomend weekend staat de eerste race van de eerste triple header van het 2024-seizoen voor de deur: de Grand Prix van Spanje wordt een week later opgevolgd door de Grand Prix van Oostenrijk en uiteindelijk reist de Formule 1-karavaan af naar Groot Brittannië voor de Grand Prix op het circuit van Silverstone.

Die race heeft echter nog niet alle tickets verkocht. De Grand Prox van Groot-Brittannië staat pas op het programma voor het weekend van 5-7 juli en dus is er nog een hoop tijd om alle beschikbare tickets ook daadwerkelijk te verkopen.

Pringle legt uit

Toch ziet Pringle dat er een andere dynamiek is dan tijdens voorgaande edities. "Historisch gezien hebben we altijd tot het einde moeten promoveren, maar er was zeker een duidelijke terugslag na Covid", begint de algemeen directeur. "Dat was niet uniek voor motorsport of Formule 1. Het was ook te zien bij andere sport- en entertainmentevenementen."

"Maar als er een grote kans is op dezelfde winnaar en het gevaar uit de sport wordt gehaald, haalt dat de scherpe kantjes eraf. Vorig jaar was er veel herhaling in de zin dat één team domineerde en dit seizoen begonnen ze op dezelfde manier", vervolgt Pringle zijn verhaal.

"Dingen veranderen nu misschien en ik erken dat we een aantal jaren hebben gehad waarin een Britse coureur het kampioenschap domineerde, en als Britse promotor vonden we dat niet zo erg! Maar het is zeker een stuk moeilijker geworden nu Red Bull domineert."

"Ook moet je als promotor je prijsstrategie voor tickets goed krijgen. Je zou deze dingen sneller kunnen laten gaan als je de prijs verlaagt. Maar we hebben dure rekeningen te betalen, niet minder dan de promotor fee, dus het gaat erom een strategie te vinden en ervoor te zorgen dat die werkt", aldus Pringle.

Hoge ticketprijzen op Silverstone

Naast het feit dat er volgens Pringle "veel herhaling is in de zin dat één team domineert", spelen mogelijk ook de hoge ticketprijzen van de Grand Prix van Groot-Brittannië een rol. Al lagere tijd is er online een hoop ophef over de hoge prijzen op Silverstone.

Ondanks alle 'tegenslagen' worden er volgens Autosport nog altijd om en nabij de 465.000-470.000 fans verwacht tijdens het raceweekeinde in Groot-Brittannië. In 2022 kwamen er 480.000 fans af op de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties