F1 Nieuws

Max Verstappen komt met speciaal eerbetoon tijdens Grand Prix van Spanje

Max Verstappen komt met speciaal eerbetoon tijdens Grand Prix van Spanje
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen komt met speciaal eerbetoon tijdens Grand Prix van Spanje

Max Verstappen komt met speciaal eerbetoon tijdens Grand Prix van Spanje
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen zal tijdens de Grand Prix van Spanje voor de eerste keer met zijn speciale helm rijden. Volgens Verstappen is het bijzonder dat hij dit kan doen, aangezien het een echt eerbetoon is aan al zijn fans.

Aankomend weekeinde wordt de eerste race van de aankomende triple header verreden. In Spanje zullen de coureur aankomend weekend rijden, waarna de Formule 1-karavaan zal afreizen naar Oostenrijk en Groot-Brittannië. Alle drie zijn het circuits waarop de RB20 op papier goed uit de verf zou moeten komen.

Voor Verstappen en Red Bull dan ook een belangrijk moment om orde op zaken te stellen. In de afgelopen vier races wist de Oostenrijkse formatie immers 'maar' twee races te winnen en mede daardoor zijn teams als McLaren en Mercedes flink dichterbij gekomen in het constructeurskampioenschap.

Verstappen blikt vooruit

In een preview op de Red Bull Racing-website heeft Verstappen laten weten uit te kijken naar het aankomende raceweekeinde in Spanje. Ook is Verstappen erg blij dat hij zijn nieuwe 'Europa-helm' voor het eerste kan tonen. Tijdens de Europese races zal Verstappen namelijk met zijn speciale helm rijden.

"We zijn weer even terug bij de Europese races en ik ben deze week met het team in de fabriek geweest om me voor te bereiden op de Grand Prix van Spanje, de eerste race van een drukke triple header", trapt Verstappen af.

"Barcelona is de eerste race waarin ik mijn nieuwe oranje helm zal laten zien. Als eerbetoon aan mijn fans en al hun steun, staan ze ook echt op de helm en ik vind dat het uiteindelijke ontwerp er echt cool en gedetailleerd uitziet. Ik heb geweldige herinneringen aan het circuit, vooral dat ik er mijn eerste Formule 1-race won", gaat de Limburger verder.

"Het heeft een goede mix van bochten met hoge en lage snelheid en we hebben er altijd goed gereden, dus hopelijk kunnen we de prestaties van de auto dit weekend maximaliseren. We willen het momentum van Canada vasthouden, dus we kijken ernaar uit om dit weekend te racen en hopelijk hebben we goed weer", aldus de Red bull-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties