F1 Nieuws

Duitse media en Ralf Schumacher weten het zeker: Fernando Alonso komt naar Red Bull Racing!

Duitse media en Ralf Schumacher weten het zeker: Fernando Alonso komt naar Red Bull Racing!
BSR Agency
F1 Nieuws

Duitse media en Ralf Schumacher weten het zeker: Fernando Alonso komt naar Red Bull Racing!

Duitse media en Ralf Schumacher weten het zeker: Fernando Alonso komt naar Red Bull Racing!
BSR Agency

Volgens zowel Motorsport-Total als F1-Insider is de kogel door de kerk: Sergio Pérez gaat na dit seizoen vervangen worden als teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing. De Mexicaan is sinds 2021 in dienst bij het team uit Milton Keynes, maar wist in 2023 niet te imponeren. Zijn start aan het huidige seizoen is een stuk beter, maar in Duitse media wordt nu gesproken over een keuze van Horner op Pérez te vervangen.

En dat zal niet door zomaar een coureur gaan gebeuren. Motorsport-Total, F1-Insider én Formule 1-analist Ralf Schumacher melden allemaal dat Fernando Alonso op weg is naar Red Bull Racing. De tweevoudig wereldkampioen, die afgelopen weekend nog zwaar bestraft werd door de FIA wegens zijn 'gevaarlijke rijgedrag' dat tot de crash van Russell leidde, zal in 2025 Sergio Pérez vervangen.

"Dit is niet alleen een 'hensenspinsel", begint Schumacher bij het Duitse medium. "Er zijn soms geruchten en over dit gerucht is mijn informatie heel erg goed." In Australië werd Alonso door Sky Sports Deutschland gevraagd naar een mogelijke overstap naar Red Bull en volgens Schumacher reageerde hij daar 'heel voorzichtig' op: "Hij zei dat hij erover nadacht."

Verstappen VS Alonso in 2025?

Alonso gaat dus naar Red Bull verhuizen, als we de Duitse media mogen geloven, maar waarom zou het Oostenrijkse team twee kemphanen naast elkaar zetten? Het was in Melbourne duidelijk dat Alonso nog altijd niet bang is om de randjes op te zoeken en in 2008 verliep zijn samenwerking met Lewis Hamilton bij McLaren ook niet erg soepel. Volgens Schumacher gaat Alonso gehaald worden, omdat er nog altijd twijfels zijn over de toekomst van Max Verstappen bij Red Bull Racing.

"De relatie tussen Horner en Verstappen kan niet meer opgelapt worden. Jos Verstappen kijkt al naar alternatieven voor Max' toekomst. Dat hoeft uiteraard nog niet volgend jaar te zijn. Maar ik denk dat Max er ook geen problemen mee heeft om naast Fernando Alonso te rijden."

De voormalig F1-coureur denkt dat Horner met de komst van Alonso inspeelt op een mogelijk vertrek van Verstappen. Het gevoel in de paddock is nog altijd dat als Horner aanblijft, Max het team zal verlaten. Mocht dat niet het geval zijn, is er ook geen man overboord, aangezien Red Bull dan twee geweldige coureurs in dienst heeft.

Maar, meent Schumacher, dan komt de grote angst van Helmut Marko wel uit. De Oostenrijker staat altijd volledig achter Verstappen en wilde een omgeving creëeren waarin de drievoudig wereldkampioen zich niet druk hoefde te maken om twee alfa mannetjes in één team. Met de komst van Alonso gaat dat uiteraard wel gebeuren, iets wat Marko dus wilde voorkomen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties