F1 Nieuws

'Daniel Ricciardo krijgt ultimatum van Helmut Marko: vervanger staat al in de startblokken'

'Daniel Ricciardo krijgt ultimatum van Helmut Marko: vervanger staat al in de startblokken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Daniel Ricciardo krijgt ultimatum van Helmut Marko: vervanger staat al in de startblokken'

'Daniel Ricciardo krijgt ultimatum van Helmut Marko: vervanger staat al in de startblokken'
Red Bull Content Pool

Volgens het Nieuw-Zeelandse The Herald heeft Daniel Ricciardo te horen gekregen dat hij zichzelf héél snel moet zien te verbeteren, anders is zijn kans op een zitje bij Red Bull Racing vervlogen. Maar niet alleen het stoeltje naast Max Verstappen kan hij dan uit zijn hoofd zetten, de Australiër kan dan ook direct met pensioen gaan. The Herald meldt namelijk dat Ricciardo op het punt staat om ontslagen te worden.

In 2023 keerde de achtvoudig Grand Prix-winnaar terug bij het team waar hij groot is geworden, als reservecoureur van Red Bull Racing. Daar maakte hij zo'n goede indruk, dat hij een vast stoeltje kreeg bij AlphaTauri - nu Visa Cash App RB - en Nyck de Vries mocht vervangen. Maar inmiddels zou Ricciardo zelf ook weer aan vervanging toezijn, als we The Herald mogen geloven.

Het is duidelijk dat Red Bull-adviseur Helmut Marko - die over de verdeling van de zitjes gaat - niet tevreden is over de prestaties van de Australiër. Voorafgaand aan de race in Melbourne liet de beleidsbepaler nog weten dat zowel Ricciardo als Tsunoda te langzaam zijn in de races. Maar na het goede resultaat van de Japanner, afgelopen zondag, geldt dit hoogstwaarschijnlijk alleen nog voor Ricciardo.

"Er staat veel op het spel voor ze [Tsunoda en Ricciardo, red.]. Beiden hopen misschien op een zitje bij Red Bull, en daarvoor zou de één een grote voorsprong moeten hebben op de ander. Tot nu toe ligt Ricciardo een beetje achter. Maar laten we het zo zeggen: Tsunoda's kwalificatiesnelheid is oké, maar in de race zijn ze allebei te langzaam."

Helmut Marko voor de race in Australië

'Liam Lawson neemt zitje over'

Door het goede resultaat van Tsunoda in Melbourne - zevende positie en zes punten voor Visa Cash App RB - is de mindere vorm van Ricciardo al helemaal pijnlijk zichtbaar. Hij eindigde als twaalfde, kansloos buiten de punten en moet volgens The Herald nu echt op gaan passen, aangezien zijn stoeltje onder druk staat. Ricciardo zou nog twee races de kans krijgen om zich te verbeteren. Doet hij dat niet, is zijn avontuur bij RB voorbij.

In dat geval zou Liam Lawson, de reservecoureur van Red Bull, die in 2023 Ricciardo al een aantal races mocht vervangen en dat met verve deed, in zijn RB-01 stappen voor de rest van het seizoen.

"The Herald heeft vernomen dat Ricciardo een ultimatum heeft gekregen van het hoofd coureursontwikkeling van Red Bull, Dr Helmut Marko, een bekende bewonderaar van [Liam, red.] Lawson. Als Ricciardo de komende twee Grand Prix in respectievelijk Japan en China niet verbetert, zal Red Bull een ruil uitvoeren waarbij Lawson waarschijnlijk in Miami in het stoeltje van de Racing Bulls zal plaatsnemen en de rest van het seizoen bij het team zal blijven", aldus de Nieuw-Zeelandse krant, die rapporteert over landgenoot Lawson.

Maar niet alleen bij RB staat Lawson op de radar. Ook Red Bull Racing ziet hem als een waardig vervanger van Sergio Pérez, mocht hij dit jaar weer indruk maken: "The Herald heeft ook begrepen dat Lawson intern wordt gezien als Red Bull's beste optie om wereldkampioen Max Verstappen op lange termijn te vergezellen, aangezien het contract van huidige teamgenoot Sergio Perez afloopt aan het einde van het seizoen 2024."

Opvallend: in 2023 zei Helmut Marko nog dat Liam Lawson in 2024 'een aantal races zou gaan rijden', zelfs nu hij geen vast F1-zitje heeft.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties