F1 Nieuws

Eigenaar Formule 1 erkent: dominantie Max Verstappen een 'uitdaging'

Eigenaar Formule 1 erkent: dominantie Max Verstappen een 'uitdaging'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Eigenaar Formule 1 erkent: dominantie Max Verstappen een 'uitdaging'

Eigenaar Formule 1 erkent: dominantie Max Verstappen een 'uitdaging'
Red Bull Content Pool

Greg Maffei, CEO van Liberty Media en daarmee eigenaar van de Formule 1, heeft zich uitgesproken over de dominantie van Max Verstappen. Volgens de Amerikaan zorgt Verstappen voor een 'uitdaging', omdat hij alles wint in 2023.

Dit zorgt ervoor dat de races, zeker aan de kop van het veld, niet altijd even spannend zijn en de Formule 1 dus moeite heeft om de kijkers te behouden. Maar daar staat wel weer tegenover dat het middenveld dichter bij elkaar zit dan ooit en het gevecht daar ieder weekend weer mooie beelden oplevert.

"Het middenveld is heel interessant en we kunnen statistisch aantonen dat er meer wordt ingehaald dan ooit tevoren. De uitdaging is natuurlijk dat Max Verstappen een ongelooflijk jaar heeft, of een recordjaar. Stefano Domenicali [F1-baas] probeert terecht te zeggen: 'Kom kijken naar dit historische evenement, je hebt nog nooit zo'n succes gezien, dit wil je niet missen. We zullen zien of dat werkt", begint Maffei op een Goldman Sachs-evenement, geciteerd door Autosport.

"De realiteit is dat we een zeer aantrekkelijk competitief product hebben, afgezien van het feit dat Max zo snel is. Ik weet niet wat we daaraan kunnen doen!"

Max Verstappen een fenomeen

Waar Maffei dus van mening is dat Verstappen voor een uitdaging zorgt, vindt hij het zelf geweldig om te kijken naar de Nederlander. Hoe hij het hele jaar al op de top van zijn kunnen rijdt en ieder weekend weer beter lijkt te worden, is volgens hem wonderbaarlijk.

"Hij [Max] is een fenomeen. Hij rijdt in wat de snelste auto lijkt te zijn en hij rijdt er erg goed mee. Als je kijkt naar de lijnen die hij neemt, hoe agressief die lijnen zijn, maar hoe goed hij er doorheen kan navigeren. Het is echt verbluffend. En je kunt statistisch zien waarom hij sneller is dan wie dan ook."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties