F1 Nieuws

Nico Rosberg denkt Max Verstappen te kunnen verslaan: 'Zo zou ik presteren'

Nico Rosberg denkt Max Verstappen te kunnen verslaan: 'Zo zou ik presteren'
BSR Agency
F1 Nieuws

Nico Rosberg denkt Max Verstappen te kunnen verslaan: 'Zo zou ik presteren'

Nico Rosberg denkt Max Verstappen te kunnen verslaan: 'Zo zou ik presteren'
BSR Agency

Als Nico Rosberg het tegen Max Verstappen op zou moeten nemen in dezelfde auto, verwacht de Duitser dat hij hem kan verslaan. Dat laat Rosberg weten in de Sky Sports F1-podcast.

Volgens de voormalig Formule 1-wereldkampioen zit Max Verstappen op hetzelfde niveau als Lewis Hamilton en iedereen weet wat er in 2016 is gebeurd. Rosberg wist in dat jaar Hamilton te verslaan en de titel op te eisen, waarna hij direct met pensioen ging.

Rosberg heeft daarna altijd duidelijk gemaakt dat hij de enige teamgenoot van Hamilton is geweest die hem heeft verslagen over een heel seizoen en hij denkt dat hem dat bij Verstappen ook lukt.

Als hem wordt gevraagd hoe hij er naast Max Verstappen uit zou zien, laat Rosberg weten dat we het moeten vergelijken met zijn periode naast Lewis Hamilton. Daaruit kunnen we opmaken dat hij verwacht Verstappen te kunnen verslaan over een heel seizoen.

"Ik plaats Max op hetzelfde niveau als Lewis, dus zo zou ik ook presteren", zegt Rosberg in de Sky F1-podcast. Als Nico duidelijk wordt gemaakt dat hij in 2016 van Hamilton gewonnen heeft, reageert hij duidelijk: "Ja, zo zou ik dus presteren. Dat gok ik."

Max rijdt op een legendarische wijze

Waar Rosberg dus denkt dat hij Verstappen over een heel seizoen zou kunnen verslaan, moest hij vlak voor de zomerstop wel toegeven dat de Nederlander inmiddels bij de F1-legendes hoort. De Duitser plaatst de Red Bull-coureur nu al bij de vijf of zes beste coureurs die ooit in de Formule 1 gereden hebben.

"Ik bedoel, hij hoort al bij de beste vijf of zes coureurs aller tijden. Hij zit op gelijke hoogte met Senna, Schumacher, Hamilton en Fangio. Alle andere namen zijn al lastig op zijn niveau te plaatsen. Het is een geweldige prestatie van Max. Ik zei ook tegen hem na de race dat ik één van de personen ben die zijn prestatie het beste kan beoordelen en ook weet op wat voor niveau hij nu rijdt. Het zorgt misschien niet voor de meest spannende races vooraan, maar hij verdient dit zo, omdat hij gewoon op een uitzonderlijk hoog niveau presteert en hij bijna altijd perfect is", aldus Rosberg in Hongarije.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties