F1 Nieuws

'F1-eigenaar komt met nieuw concept op de proppen met MotoGP-overname in het verschiet'

'F1-eigenaar komt met nieuw concept op de proppen met MotoGP-overname in het verschiet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'F1-eigenaar komt met nieuw concept op de proppen met MotoGP-overname in het verschiet'

'F1-eigenaar komt met nieuw concept op de proppen met MotoGP-overname in het verschiet'
Red Bull Content Pool

Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn voordat Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, bekendmaakt dat het Dorna, het moederbedrijf achter MotoGP, heeft opgekocht. Volgens het Italiaanse Corriere della Sera zou het Amerikaanse mediaconglomeraat de beide kampioenschappen willen samenvoegen en zo een 'Super GP'-weekend ontwikkelen.

In 2016 kocht Liberty Media de Formule 1 van Bernie Ecclestone voor een bedrag van maar liefst 4,6 miljard dollar. Sindsdien heeft de Formule 1 enorm aan populariteit gewonnen en willen steeds meer landen en steden een Formule 1-race organiseren.

Mede hierdoor is de waarde van de Formule 1 enorm gestegen en neemt ook de winst ieder jaar toe. Ook willen er meerdere teams toetreden tot de sport, al is het nog maar de vraag of zij ook daadwerkelijk op de grid zullen verschijnen.

Kritiek Liberty Media

Vooral schouderklopjes dus voor Liberty Media, al zijn er ook veel negatieve geluiden te horen over het Amerikaanse mediaconglomeraat. Er zijn namelijk fans die van mening zijn dat de komst van Liberty Media het échte karakter van de sport heeft doen verdwijnen.

De coureurs zijn immers nog grotere supersterren geworden en vaak ligt de focus meer op zaken die er buiten de baan plaatsvinden, dan op het circuit zelf. Ook verdwenen de iconische gridgirls na de overname van Ecclestone.

'Super GP'

Met het nieuws van een mogelijke overname van de MotoGP door Liberty Media zijn er daardoor ook een hoop MotoGP-fans die vrezen voor hun sport. Volgens Corriere della Sera moeten naast MotoGP-fans ook Formule 1-fanaten zich echter opmaken voor een verandering: een Super GP-weekend.

In zo'n raceweekend zouden de Formule 1 en MotoGP samen op een circuit rijden gedurende een raceweekend, uiteraard wel in aparte sessies. Het idee brengt echter een aantal problemen met zich mee, want welk circuit heeft genoeg ruimte om de beide kampioenschappen te huisvesten voor een raceweekend? Er zijn immers ook supportraces gedurende een raceweekend (Formule 2, -3 en Moto2 en -3).

Er zijn dus nog een hoop zaken die onderzocht moeten worden voordat het Super GP-plan werkelijkheid kan worden, maar dat Liberty Media de MotoGP gaat veranderen staat bijna voor 100% vast. Kijk maar naar de Formule 1 voor en na de komst van het Amerikaanse bedrijf.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties