F1 Nieuws

'Aston Martin wil naast Adrian Newey ook Max Verstappen losweken bij Red Bull'

'Aston Martin wil naast Adrian Newey ook Max Verstappen losweken bij Red Bull'
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

'Aston Martin wil naast Adrian Newey ook Max Verstappen losweken bij Red Bull'

'Aston Martin wil naast Adrian Newey ook Max Verstappen losweken bij Red Bull'
HOCH ZWEI/BSR Agency

Het team van Aston Martin wil volgens het Britse The Mirror proberen om Max Verstappen los te weken bij Red Bull. Eerder kwam er al nieuws naar buiten over een 'mega aanbod' van Aston Martin-baas Lawrence Stroll om Adrian Newey weg te kapen bij Red Bull, maar nu lijkt dus ook Verstappen niet veilig te zijn voor een aanbod van Stroll senior.

Door de recente heibel binnen Red Bull is er ineens een heleboel onrust ontstaan rondom de Formule 1-toekomst van Verstappen. In de paddock van het Jeddah Corniche Circuit dreigde de Nederlander zelfs met een vertrek bij Red Bull als topman Helmut Marko zou (moeten) vertrekken. Ondanks zijn succes bij Red Bull is Verstappen dus alles behalve vastgelijmd aan de formatie uit het Britse Milton Keynes.

Verstappen is gewild

Daar besloot Mercedes-teambaas Toto Wolff gretig gebruik van te maken door te laten doorschemeren dat Verstappen altijd welkom zou zijn bij Mercedes. Volgens Wolff zou Mercedes echter eerst grote verbeteringen moeten doorvoeren aan de auto om een coureur als Verstappen naar het team te halen.

Stroll senior heeft besloten het anders aan te pakken. Het is namelijk niet de auto, maar de motor die een coureur als Verstappen mogelijk weglokt bij Red Bull. Vanaf 2026 komen er namelijk drastisch andere motorreglementen in de Formule 1 en Aston Martin is in zee gegaan met Honda, de fabrikant die Verstappen aan zijn drie Formule 1-wereldtitels heeft geholpen.

Motorzorgen bij Red Bull

Anders dan voor de andere fabrikanten op de grid, zal het voor Red Bull een flinke leercurve worden om gelijk te kunnen presteren met een eigen ontwikkelde motor. Fabrikanten als Mercedes, Ferrari, Honda en Renault hebben daarentegen iets meer technische knowhow als het gaat om het bouwen van een compleet nieuwe motor, met name het eerstgenoemde team heeft dat laten zien in het verleden.

'Verstappen gaat aanbod krijgen'

Naast het genereuze aanbod aan Newey zou Aston Martin nu een zeer aantrekkelijk aanbod voor Verstappen aan het voorbereiden zijn, zo weet The Mirror te melden. Het is niet aannemelijk dat Verstappen dit bod direct aanneemt, maar mogelijk weet Stroll senior de Nederlander te verleiden met berichten over de voortgang van de 2026-Honda-motor van zijn team.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties