F1 Nieuws

F1-prominent ziet Red Bull ontploffen: 'Er komt nog veel meer naar boven'

F1-prominent ziet Red Bull ontploffen: 'Er komt nog veel meer naar boven'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

F1-prominent ziet Red Bull ontploffen: 'Er komt nog veel meer naar boven'

F1-prominent ziet Red Bull ontploffen: 'Er komt nog veel meer naar boven'
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur en huidig analist bij Viaplay Christijan Albers heeft tijdens de Formule 1-podcast van De Telegraaf zijn zegje gedaan over de hele Christian Horner-saga bij Red Bull Racing. Volgens Albers gaat er "nog veel meer naar boven komen" over Horner.

Eerder dit jaar bracht De Telegraaf een artikel naar buiten waarin stond dat er een intern onderzoek was ingesteld naar Red Bull-teambaas Horner. De reden? Seksueel grensoverschrijdend gedrag van de teambaas richting een vrouwelijke medewerker van het raceteam.

Onrust keert terug

Voorafgaand aan het eerste raceweekend van het seizoen werd Horner vrijgesproken in dat onderzoek. Een dag later werd er een anonieme e-mail verstuurd met daarin een document met het vermeende bewijs tegen Horner. De onrust was hiermee terug binnen Red Bull.

Het duurde vervolgens niet lang voordat prominente namen binnen Red Bull zich begonnen uit te spreken over de hele saga. Sindsdien draait ook de geruchtenmolen op volle toeren en wordt Red Bull-stercoureur Max Verstappen in verband gebracht met een transfer naar het team van Mercedes.

"Er komt meer aan"

Tijdens de podcast van De Telegraaf geeft Albers aan dat hij denkt dat de hele Horner-saga nog lang niet voorbij is. De oud-coureur sluit dan ook allerminst uit dat de medewerkster die de klacht indiende bij het Red Bull-hoofdkantoor nog van zich laat horen.

"Door de manier waarop alles wordt opgepakt en zomaar wordt weggewuifd, maak je iemand extra link en boos. Ik denk (daarom) dat er nog veel meer naar boven gaat komen (over Horner, red.). Dan toch maar die drang om de nummer één te zijn en iedereen zijn kop eraf te hakken," begint Albers over Horners vermeende 'angstaanjagende' manier van zaken doen om zijn Red Bull-positie te behouden.

Horner versus Marko

Horner zou volgens geruchten denken dat hij hét meesterbrein is achter het succes van Red Bull Racing. Volgens Albers is dat echter onzin en is niet Horner, maar Helmut Marko dé grote man achter de succesverhalen van het Oostenrijkse team.

"Als je realistisch gaat kijken naar wie hij (Horner, red.) en Marko in de auto heeft gezet, met alle respect, alle succesformules komen van Marko. Als je dus gaat kijken naar wie er een oog heeft voor talent, dan is daar geen discussie over mogelijk. Hij (Marko, red.) heeft altijd de juiste keuzes gemaakt," aldus de Viaplay-analist.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties