F1 Nieuws

Max Verstappen verduidelijkt opmerkingen over mogelijk vertrek: 'Dat heb ik altijd gezegd'

Max Verstappen verduidelijkt opmerkingen over mogelijk vertrek: 'Dat heb ik altijd gezegd'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen verduidelijkt opmerkingen over mogelijk vertrek: 'Dat heb ik altijd gezegd'

Max Verstappen verduidelijkt opmerkingen over mogelijk vertrek: 'Dat heb ik altijd gezegd'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen zal niet langer bij Red Bull Racing actief zijn als Helmut Marko geen onderdeel van het team is. Dat werd pijnlijk duidelijk tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië. Het leek er even op alsof de Oostenrijker geschorst zou worden door Red Bull, waarna de man uit Graz aangaf dat hij zelf wellicht de stekker uit het project zou trekken en het team zou verlaten. Dat zorgde voor paniek bij Max Verstappen.

De Nederlander, die op dit moment in een perfecte positie zit bij Red Bull Racing, voelde aan dat het tijd was om zich te bemoeien met de machtsstrijd die zich op de achtergrond aan het afspelen was. Al maanden proberen Christian Horner en Helmut Marko elkaar uit het team te werken en het leek Horner nu te lukken. Althans, dat waren de geluiden in Jeddah.

Verstappen heeft zich telkens afzijdig gehouden, maar hij kon niet aanzien hoe een man als Helmut Marko - die voor hem speciaal is - uit het team gewerkt zou worden. Na de kwalificatie liet Verstappen dan ook weten dat hij niet door zou kunnen gaan bij Red Bull zonder Marko aan zijn zijde. Dat liet Max weten aan De Telegraaf.

"Ik heb altijd aangegeven aan het team dat Helmut heel belangrijk is. Voor mij, en voor het team. En dus ook voor mijn toekomst. De optie dat hij weggaat, zie ik niet zitten. Of het dan duidelijk is wat er gebeurt? Ja. Ik heb altijd gezegd dat Helmut erbij moet blijven. Zonder hem kan ik niet doorgaan. Voor mij gaat het om relaties binnen een team en duidelijke communicatie. Als er mensen wegvallen die heel belangrijk voor jou zijn, dan wordt het op een gegeven moment een onwerkbare situatie, als dat zou gebeuren. Daar ben ik altijd heel open in geweest en dat weten ze ook allemaal", aldus Max in Saoedi-Arabië.

Met deze opmerkingen heeft Max ervoor gezorgd dat Marko bij het team kan blijven, na 'positieve' gesprekken met Oliver Mintzlaff [Red Bull-CEO]. Het doel van de Limburger is dus bereikt.

Verstappen verduidelijkt uitspraken

Als de storm een beetje is gaan liggen, krijgt Verstappen de vraag wat hij nu precies bedoelde met zijn opmerkingen in Jeddah. Waarom vond hij het nodig om zich nu uit te spreken en waarom deed hij dat zo openlijk? Volgens Max is daar een vrij duidelijke reden voor, één die iedereen in het team ook al een tijdje weet.

"Ik heb altijd gezegd dat het belangrijkste is dat we samenwerken als één team en dat iedereen de rust bewaart. En daar zijn we het allemaal over eens binnen het team. Hopelijk is dat vanaf nu ook volledig het geval", aldus Max, die per sé wil dat de belangrijkste mensen aanblijven in het team. Helmtu Marko is daar in zijn ogen één van.

Waar de Nederlander overigens wel blij mee is, is het feit dat de prestaties op de baan niet lijken te lijden onder alle commotie achter de schermen. Dat is een compliment waard, aldus Max.

"Iedereen probeert zich in dezelfde richting te focussen, ik denk dat het positieve van dit alles is dat het onze prestaties niet heeft geschaad, dus het is een heel sterk team. Ik denk dat je ook kunt zien dat niet alleen de coureurs, maar ook bij de monteurs, de engineers en alle andere werknemers er zijn om hun werk te doen. Iedereen, zelfs als er dingen aan de hand zijn of wat dan ook, is gefocust op zijn werk zoals het hoort."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties