F1 Nieuws

F1-prominent ziet Verstappen-rivaal profiteren van Ferrari-transfer Hamilton

F1-prominent ziet Verstappen-rivaal profiteren van Ferrari-transfer Hamilton
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

F1-prominent ziet Verstappen-rivaal profiteren van Ferrari-transfer Hamilton

F1-prominent ziet Verstappen-rivaal profiteren van Ferrari-transfer Hamilton
Red Bull Content Pool

Voormalig Williams-teammanager Peter Windsor heeft in een livestream op zijn YouTube-kanaal vooruitgeblikt op de komst van Lewis Hamilton bij Ferrari. Volgens Windsor gaan Hamilton en Charles Leclerc elkaar weinig ruimte geven gedurende een seizoen.

Het was afgelopen week hét nieuws van de dag en misschien wel van de afgelopen tien jaar: Hamilton die zijn biezen pakt bij het team van Mercedes en vanaf 2025 in dienst van Ferrari zal rijden. Naar verluidt gaat Hamilton flink wat geld verdienen bij de Italiaanse formatie. Daarnaast zou de Brit ook een ambassadeursrol aangeboden hebben gekregen na zijn tijd als Ferrari-coureur.

De komst van Hamilton maakt deel uit van het plan van Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur om de Italiaanse grootmacht weer terug naar de top van het veld te brengen. Echter, wellicht gaat de komst van Hamilton bij Ferrari juist voor een neerwaartse spiraal zorgen. Zowel Hamilton als Leclerc willen namelijk winnen en dus zou er met een winnende bolide wel eens wat frictie kunnen ontstaan tussen de twee rijders.

"Leclerc gaat profiteren"

Windsor deelt zijn kijk op de transfer. "Ik denk dat hij (Leclerc, red.) wel heeft geleerd van 2022. Hij is nu een betere coureur. De aanwezigheid van Hamilton bij Ferrari zal zo'n enorme invloed hebben op Ferrari. Charles gaat ervan profiteren als hij aan de rustige kant van de garage zit. Het belangrijkste is dat hij zich vanaf nu samen met zijn engineers gaat focussen op zijn werk", begint de Brit.

"Ik denk niet dat ze (Hamilton en Leclerc, red.) elkaar veel ruimte gaan geven als ze bijvoorbeeld samen naar de eerste bocht rijden. Leclerc zal zich nog harder gaan opstellen bij het team nu Lewis eraan komt. Dit is namelijk 'zijn' tijd bij Ferrari en dus zal hij Hamilton willen verslaan. Hij gaat geen domme fouten maken, maar ik denk wel dat hij zich harder gaat opstellen", aldus Windsor.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties