F1 Nieuws

Fernando Alonso niet te spreken over 'saaiste race ooit' op Imola

Fernando Alonso niet te spreken over 'saaiste race ooit' op Imola
BSR Agency
F1 Nieuws

Fernando Alonso niet te spreken over 'saaiste race ooit' op Imola

Fernando Alonso niet te spreken over 'saaiste race ooit' op Imola
BSR Agency

Aston Martin-veteraan Fernando Alonso kende een waardeloos weekend in Imola. In een bloedeloze race op het circuit van Imola, finishte de Spanjaard als allerlaatste. Na de race was Alonso niet te spreken over de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Aston Martin reisde af naar Imola met nieuwe updates voor op de bolide van Alonso. Het was de bedoeling om hierdoor met de Mercedessen te kunnen vechten, maar Alonso is afgelopen weekend geen moment in de buurt gekomen van de top-10. Door een crash in de laatste vrije training moesten de monteurs van de 42-jarige Alonso een beschadigde auto repareren, zodat hij alsnog deel zou kunnen nemen aan de kwalificatie. Dit lukte, maar het zorgde er ook voor dat Alonso weinig vertrouwen in zijn bolide had.

Hierdoor kwam hij niet door Q1 en moest hij de race vanuit de pitstraat starten, nadat Aston Martin wat aanpassingen aan zijn afstelling had gedaan. Maar in de race ging het van kwaad tot erger en heeft hij geen enkele keer aanspraak gemaakt op punten. Uiteindelijk eindigde Alonso op de negentiende plaats en werd daarmee de laatste coureur die de race uitreed. Alleen Alex Albon viel uit, waardoor Alonso de rode lantaarn droeg in de race op Imola.

Alonso niet te spreken over Imola 

Na afloop van de race stond er een chagrijnige Alonso voor de pers. Doordat er op het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari weinig inhaalmogelijkheden zijn, was er voor Alonso weinig tot geen mogelijkheden om zichzelf door het veld heen te wurmen. "Het is zo'n weekend waarin het een beetje frustrerend is dat je tijdens de race min of meer weet wat er gaat gebeuren. Je hoopt uiteraard op een aantal Safety Cars of rode vlaggen of iets dat de race een beetje kan verstoren. Maar vandaag, zoals gewoonlijk, als we achteraan moeten beginnen... Het was de saaiste race ooit", aldus Alonso na afloop.

Over twee weken is de Grand Prix van Monaco. Alonso wist daar vorig jaar nog als tweede te finishen, maar hij verwacht niet dat hij dat kunstje kan herhalen. "Het was een zwaar weekeinde. Het is duidelijk dat de kwalificatie hier alles dicteert. Hetzelfde zal in Monaco gebeuren. We moeten dus die perfecte zaterdag neerzetten, wat de zaken voor zondag duidelijk makkelijker maakt", zei Alonso.

Alonso beleeft een moeizaam seizoen tot nu toe.. Vorig jaar reed de Spanjaard als een komeet in zijn debuutseizoen voor Aston Martin en haalde hij maar liefst acht podiums. Dit seizoen wist hij nog niet op het podium te staan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties