F1 Nieuws

Fernando Alonso probeert Adrian Newey naar Aston Martin te halen

Fernando Alonso probeert Adrian Newey naar Aston Martin te halen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Fernando Alonso probeert Adrian Newey naar Aston Martin te halen

Fernando Alonso probeert Adrian Newey naar Aston Martin te halen
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton heeft tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Miami al duidelijk gemaakt dat Adrian Newey welkom is bij Ferrari, als hij volgend jaar de overstap maakt naar het Italiaanse team. De meesterontwerper van Red Bull Racing heeft afgelopen week zijn contract ingeleverd en is in 2025 al beschikbaar voor een ander team, waar hij zijn expertise en knowhow kan gebruiken om een race-winnende auto te creëeren.

Afgelopen seizoen liet Hamilton al weten dat hij baalde nooit te hebben gewerkt met Newey, dus de Brit zal met grote ogen hebben gekeken naar het statement van Red Bull, waarin duidelijk werd dat Newey volgend jaar wellicht beschikbaar was voor het team waar hij aan de slag gaat. In Miami liet de zevenvoudig wereldkampioen weten dat hij héél graag met Newey - die 25 titels heeft gewonnen met zijn creaties - zou samenwerken.

"Als ik een lijst zou moeten maken van mensen met wie ik graag zou willen samenwerken, zou Newey absoluut bovenaan staan. Elk team zou het geluk hebben om met hem samen te werken."

Lewis Hamilton over Adrian Newey

Maar daarin is Hamilton niet de enige, zo bleek in Florida. Er is nog een andere wereldkampioen geïnteresseerd in de komst van de voormalig Chief Technical Officer van Red Bull. Fernando Alonso, stercoureur bij Aston Martin, laat namelijk weten dat hij ooit in zijn leven samen wil werken met Newey en dat hij hem beschouwt als één van de grootste legendes uit de autosport.

"Ik heb altijd al met hem willen werken, ooit in mijn leven. Ik heb veel respect voor hem. Ik beschouw hem als de beste [ontwerper, red.] die de Formule 1 ooit heeft gehad, een legende van de sport", zo begint Alonso bij Motorsport.com.

Newey naar Aston Martin?

Dat Alonso graag met Newey wil samenwerken is natuurlijk niet gek, aangezien hij door velen wordt gezien als de beste ontwerper aller tijden. Maar het is nog maar de vraag of Aston Martin interessant genoeg is voor de 65-jarige Brit. Als Alonso wordt gevraagd of hij zijn team als reële optie ziet als volgende bestemming van Newey, laat hij weten dat teameigenaar Lawrence Stroll daar verantwoordelijk voor is.

"Ik weet het niet. Ik denk dat dat een vraag is voor Lawrence. We zijn erg blij met onze technische afdeling. Adrian is duidelijk een van de besten – of de beste – die er is, maar het moet in een team passen. Het is meer een beslissing van Lawrence en uiteindelijk natuurlijk ook van Adrian zelf. Het zou ook kunnen dat hij uit de Formule 1 wil stappen en zijn toekomst op een andere manier wil invullen. Dat weten we niet eens. Dus dat is meer een vraag voor hem."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties