F1 Nieuws

De reactie van Lewis Hamilton op de mogelijke komst van Adrian Newey naar Ferrari

De reactie van Lewis Hamilton op de mogelijke komst van Adrian Newey naar Ferrari
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

De reactie van Lewis Hamilton op de mogelijke komst van Adrian Newey naar Ferrari

De reactie van Lewis Hamilton op de mogelijke komst van Adrian Newey naar Ferrari
DPPI/BSR Agency

De kans is erg groot dat Adrian Newey vanaf 2025 onderdeel uitmaakt van het Ferrari Formule 1-team. De meesterontwerper, die sinds 2006 werkzaam is bij Red Bull Racing, heeft afgelopen week officieel zijn ontslag ingediend bij de Oostenrijkse renstal. De Brit is per direct gestopt bij het raceteam en werkt tot en met het eerste kwartaal van 2025 aan de hypercar van Red Bull, de RB17.

Vanaf dat moment is Newey een 'free agent' en mag hij gaan en staan waar hij wil. Ieder topteam zal Newey op het lijstje hebben staan om toe te voegen aan hun personeelsbestand, maar vooral Ferrari zou serieuze interesse tonen. Afgelopen dinsdag heeft Ferrari-baas Fred Vasseur zelfs een geheime afspraak gehad met Newey in Londen.

Mocht Newey er inderdaad voor kiezen om naar Maranello te verkassen, waar het er nu wel naar uitziet, zal er één persoon onwijs gelukkig zijn: Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen zal vanaf volgend seizoen onderdeel zijn van Ferrari, nadat hij Mercedes liet weten na 2024 te vertrekken, wegens de tegenvallende resultaten. Als hij bij Ferrari gebruik kan maken van een Newey-bolide, is dat voor Hamilton geweldig nieuws.

Hamilton reageert op mogelijke samenwerking

Als Lewis Hamilton in de persconferentie voor de Grand Prix van Miami wordt geconfronteerd met de mogelijkheid dat hij in 2025 met Newey samen kan werken, laat de Brit weten dat dat een droom is die werkelijkheid wordt. Hij weet dat Newey niet alleen verantwoordelijk is voor het succes van Red Bull, maar het feit dat de meesterontwerper voor 25 wereldkampioenschappen gezorgd heeft, zegt in principe genoeg. Hamilton kan dan ook niet genoeg benadrukken hoe graag hij met Newey in één team zou willen zitten.

"Heel graag", zegt Hamilton op de vraag of hij met Newey samen wil werken. "Adrian Newey heeft een werkelijk geweldige geschiedenis en staat van dienst op het gebied van succes en heeft gedurende zijn hele carrière buitengewoon werk verricht. Met de kennis die hij heeft zou hij een geweldige aanwinst zijn", aldus de Ferrari-coureur voor 2025.

"Ze [Ferrari, red.] hebben een geweldig team, ze boeken enorme vooruitgang en hun auto is dit jaar sneller, maar het zou een voorrecht zijn om met hem samen te werken. Als ik een lijst zou moeten maken van mensen met wie ik graag zou willen samenwerken, zou Newey absoluut bovenaan staan. Elk team zou het geluk hebben om met hem samen te werken", zo gaat Hamilton verder.

Red Bull blijft competitief

Hoewel Hamilton aangeeft dat hij het geweldig zou vinden om met Newey samen te werken - vanwege zijn enorme staat van dienst - weet hij ook dat Red Bull niet zomaar in elkaar zal storten. Volgens de Brit zal het team van Max Verstappen alsnog bovenin meedraaien, ook zonder Newey.

"Wat we niet moeten vergeten is dat er veel belangrijke mensen op de achtergrond meespelen, en niet slechts één persoon. Ik verwacht niet dat Red Bull in de toekomst geen competitieve auto's zal bouwen, maar het zal een eer zijn om met hem [Newey, red.] te werken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties