F1 Nieuws

Fernando Alonso snapt Max Verstappen volledig: 'Dan ben ik er een keer klaar mee'

Fernando Alonso snapt Max Verstappen volledig: 'Dan ben ik er een keer klaar mee'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Fernando Alonso snapt Max Verstappen volledig: 'Dan ben ik er een keer klaar mee'

Fernando Alonso snapt Max Verstappen volledig: 'Dan ben ik er een keer klaar mee'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft al meerdere keren aangegeven dat hij hoogstwaarschijnlijk niet nog jarenlang in de Formule 1 blijft, door de overvolle kalender. De seizoenen worden alsmaar langer en de coureurs zijn - mede door sponsorverplichtingen - langer van huis. In 2024 zullen ze meer dan de helft van het jaar aan het reizen zijn.

Voor Verstappen is dat te veel en de kans is dan ook aanwezig dat hij na zijn huidige contract, welke afloopt in 2028, vaarwel zegt tegen de F1. Hij zal dan ook niet zo'n lange carrière hebben als Fernando Alonso, die al twintig jaar in de Formule 1 gereden heeft.

De Spanjaard maakte in 2001 zijn debuut en is nu, op 42-jarige leeftijd, nog altijd actief in de koningsklasse van de autosport. Alonso hield een kleine break in 2019 en 2020, om in 2021 weer terug te keren in de F1. Maar ook Alonso ziet nu de mindere kanten van de sport.

Volle kalender

Naast Max Verstappen heeft nu ook Fernando Alonso zich uitgelaten over de overvolle kalender. Tegenover Sky Sports laat de tweevoudig wereldkampioen weten dat het drukke programma voor hem weleens reden kan zijn om de F1 achter zich te laten. Hij heeft namelijk veel andere dingen in zijn leven waar hij van wil genieten en Alonso wil niet alleen in het vliegtuig zitten.

"Met de huidige kalender en het veeleisende schema ben ik er een keer klaar mee. Dan zou het kunnen zijn dat ik het op een gegeven moment niet meer voel, omdat ik ook andere dingen wil doen in mijn leven", begint Alonso, die daarmee precies hetzelfde zegt als Verstappen al zo vaak deed.

"Het is een veeleisend seizoen geweest met 22 races, door de twee afgelaste races. Volgend jaar met 24 races, de volle kalender, moeten we zien hoe het voelt. Ik zag vandaag dat Las Vegas een triple header is, ik weet niet waarom ze dat doen... Ik dacht dat Vegas volgend jaar stond en dat we dan afsloten met Qatar en Abu Dhabi."

"Ik kom er nu pas achter, zo'n 10 minuten geleden, dat het drie races tegelijk zijn, door dit soort dingen gaat mijn batterij leeg", waarschuwt Alonso.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties