F1 Nieuws

Ferrari kan haar veto niet gebruiken in porpoising-rel

Ferrari kan haar veto niet gebruiken in porpoising-rel
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ferrari kan haar veto niet gebruiken in porpoising-rel

Ferrari kan haar veto niet gebruiken in porpoising-rel
Red Bull Content Pool

Ferrari en Red Bull Racing zijn fel tegen de porpoising maatregelen die de FIA voor 2023 wil invoeren. Volgens het bestuursorgaan is de veiligheid van de coureurs in het geding door het stuiteren en moet er ingegrepen worden. Maar de ingreep die de FIA gaat doen, is volledig gestuurd door Mercedes.

Volgens Red Bull en Ferrari zijn de aanpassingen (zijkanten vloer verhogen met 25 mm, keel van de diffuser verhogen en vloer strenger controleren) de exacte maatregelen die Mercedes aan de FIA heeft gegeven na de Grand Prix van Canada, toen er voor het eerst een Technical Directive naar buiten werd gebracht. De twee topteams zijn bang dat deze nieuwe regels erg in het voordeel van Mercedes uit zullen pakken.

Gelukkig leek er een stukje voor gestoken te kunnen worden, aangezien Ferrari al heeft aangegeven dat ze gaan protesteren als de regels daadwerkelijk doorgevoerd gaan worden. Veel fans en kenners waren van mening dat, als dat protest niks oplevert, Ferrari nog haar veto kon inzetten. (Omdat Ferrari het langst actief is in de Formule 1, heeft het team een vetorecht, waarmee ze een bepaalde beslissing kunnen voorkomen/terugdraaien).

Maar dat vetorecht zal voor deze regelwijziging niet ingezet kunnen worden, aangezien het hier om de veiligheid van de coureurs gaat. Op dat onderwerp is de FIA onwijs streng en heeft het besloten dat Ferrari daarin geen beslissingen kan maken. Mocht de FIA World Motor Sport Council de wijzigingen goedkeuren, zit er niets anders op voor de teams dan het te accepteren.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties