F1 Nieuws

'Ferrari komt in 2023 met nieuwe raketmotor op de proppen'

'Ferrari komt in 2023 met nieuwe raketmotor op de proppen'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

'Ferrari komt in 2023 met nieuwe raketmotor op de proppen'

'Ferrari komt in 2023 met nieuwe raketmotor op de proppen'
Ferrari F1 Media

Paolo Filisetti, techjournalist voor RacingNews365, heeft uit bronnen vernomen dat Ferrari komend seizoen wel eens de toonaangevende kracht kan worden in de Formule 1. Dat zou het Italiaanse team met name te danken hebben aan een hernieuwd, krachtiger motorcomponent.

Afgelopen seizoen wist Ferrari als een speer te beginnen aan het nieuwe seizoen. De Italiaanse equipe had de snelste auto en wist de eerste aantal races dan ook te winnen. Naarmate het seizoen vorderde begonnen er echter een aantal scheurtjes te ontstaan binnen Ferrari. Zo kreeg Red Bull de overhand op het gebied van pure snelheid en werden er ook strategische blunders gemaakt door de teamleiding van Ferrari. Het resulteerde in het vertrek van teambaas Mattia Binotto en nieuwe indeling van het topmanagement binnen de Scuderia.

Motorvermogen flink toegenomen

Buiten deze wisseling van de wacht op managementvlak wordt er ook druk gewerkt aan een nieuwe krachtbron voor 2023. Zo zou Ferrari bezig zijn met een nieuwe versie van het TJI-systeem (Turbulent Jet Injection). Een nieuwe motor klinkt gek, aangezien de motorreglementen tot en met 2025 zijn bevroren. Toch mogen motorfabrikanten enkele veranderingen doorvoeren die ervoor zorgen dat de motor een stuk betrouwbaarder (en dus sneller) wordt.

Het nieuwe TJI-systeem moet de Ferrari-krachtbron in 2023 betrouwbaarder maken, iets wat de snelheid ten goede komt. Volgens Haas-teambaas Guenther Steiner zal de nieuwe motor van Ferrari "als een raket lopen". Steiner zou dit hebben gehoord van Binotto voordat de man uit Lausanne het Ferrari-schip moest verlaten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties