F1 Nieuws

Ferrari-teambaas komt met reactie op 'interne oorlog' tussen Leclerc en Sainz

Ferrari-teambaas komt met reactie op 'interne oorlog' tussen Leclerc en Sainz
DPPI/Panoramic/BSR Agency
F1 Nieuws

Ferrari-teambaas komt met reactie op 'interne oorlog' tussen Leclerc en Sainz

Ferrari-teambaas komt met reactie op 'interne oorlog' tussen Leclerc en Sainz
DPPI/Panoramic/BSR Agency

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur heeft na afloop van de Grand Prix van Spanje laten weten dat er geen sprake is van een 'interne oorlog' tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz. De beide heren raakten elkaar tijdens de Spaanse Grand Prix, tot grote onvrede van de Monegask.

Voor Ferrari zijn de afgelopen paar races een ware rollercoaster geweest. In de straten van Monaco was het namelijk Leclerc die zijn thuisrace wist te winnen. Ferrari-teamgenoot Sainz kwam als derde over de streep.

Op het Circuit Gilles Villeneuve vielen de beide coureurs vervolgens uit en scoorde Ferrari dus nul punten. De dubbele uitvalbeurt van Ferrari na het dubbele podium in Monaco laat zien hoe snel je in de Formule 1 van hero naar zero kan gaan.

Tijdens de race in Spanje hoopte Ferrari dan ook op een beter resultaat. Om dat te bewerkstelligen besloot Ferrari om het grote updatepakket dat bestemd was voor de race in Groot-Brittannië naar voren te halen. In totaal reed Ferrari in Montmeló met zeven nieuwe onderdelen op de auto.

'Interne oorlog' bij Ferrari?

Het mocht echter niet baten want Leclerc en Sainz kwamen als vijfde en zesde over de streep in Spanje, dezelfde posities waarop de twee rijders waren gestart. Volgens Leclerc werd het schamele resultaat mede veroorzaakt door een akkefietje met zijn teamgenoot Sainz tijdens de race.

"Het (de start, red.) was niet het moment om te vechten. Na de briefing waren we het erover eens dat we de banden moesten sparen, dat deed ik wel, maar Sainz niet. Hij beschadigde mijn voorvleugel. Ik denk dat hij indruk wilde maken tijdens zijn thuiswedstrijd en het is een belangrijk moment voor zijn carrière", aldus Leclerc na afloop van de race.

Bij het horen van Leclercs woorden reageerde Sainz vervolgens vrij venijnig. "Het is nu al te vaak gebeurd dat hij na de race over iets aan het zeuren is. We reden allebei op een nieuwe softs, Mercedes op gebruikte softs. We moesten in de aanval gaan, zoals we voor de race met elkaar besproken hadden. Ik ging aan Charles voorbij, omdat hij te veel aan het managen was. Daarna passeerde ik ook Lewis (Hamilton, red.) en George (Russell, red.) had ik ook bijna te pakken in de pitstraat. Dus ik deed wat nodig was."

Vasseur komt met reactie

Gevraagd naar de verhouding tussen Leclerc en zijn teamgenoot Sainz geeft Vasseur aan dat de beide heren nog steeds goed met elkaar door een deur kunnen. Verder onderkent Vasseur dat dergelijke akkefietjes kunnen gebeuren als er wordt geracet tussen teamgenoten.

"Ze (Leclerc en Sainz, red.) hebben een goede relatie en vertrouwen elkaar buiten de auto. Maar als ze racen, kunnen er dingen gebeuren. Vorig jaar herstelden we ons ook door data die we kregen uit hun gevechten", begint Vasseur.

"Vandaag gebeurde er iets, maar dat hoort ook bij het spel. Als je kijkt naar de Spaanse GPs van de afgelopen 25 jaar, dan weet je dat de eerste stint saai is. Het gaat erom je positie te behouden. Als de pitstops beginnen en je hebt kracht in de banden om te pushen, dat is onze aanpak. We zeiden niet: 'niet pushen in bocht 1, niet pushen in bocht 2'", aldus de teambaas van Ferrari.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties