F1 Nieuws

Carlos Sainz slaat terug naar 'zeurende' Charles Leclerc en zorgt voor gespannen sfeer bij Ferrari

Carlos Sainz slaat terug naar 'zeurende' Charles Leclerc en zorgt voor gespannen sfeer bij Ferrari
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Carlos Sainz slaat terug naar 'zeurende' Charles Leclerc en zorgt voor gespannen sfeer bij Ferrari

Carlos Sainz slaat terug naar 'zeurende' Charles Leclerc en zorgt voor gespannen sfeer bij Ferrari
DPPI/BSR Agency

De sfeer binnen Ferrari is de afgelopen weken niet altijd om over naar huis te schrijven. Charles Leclerc en Carlos Sainz zijn sinds 2021 teamgenoten en konden het lange tijd goed vinden met elkaar, maar sinds de Spanjaard weet dat hij volgend jaar vervangen gaat worden door Lewis Hamilton, heeft hij een stuk minder interesse om de rol van de ideale teamgenoot te spelen.

Eerder in het jaar hadden Sainz en Leclerc in China al een akkefietje, waarbij de heren elkaar tegenspraken over gemaakte afspraken en of een intern gesprek nu wel of niet had plaatsgevonden. Daarna leek de storm een beetje te gaan liggen, aangezien Leclerc in een aantal races de duidelijke snellere rijder was, waardoor de Ferrari-coureurs elkaar niet al te veel tegenkwamen. Echter ging het in Barcelona weer mis, tijdens de thuisrace van Sainz.

In de eerste bocht probeerde Sainz, die achter Leclerc startte, voorbij te gaan aan de Monegask, wat resulteerde in een kleine touché. Volgens Leclerc zorgde deze 'knijpende' actie van Sainz ervoor dat hij vleugelschade had, terwijl Sainz van mening was dat Leclerc hem juist buiten de baan duwde. Na de race zorgde dit incident voor de nodige onrust in het Ferrari-kamp, omdat Leclerc en Sainz duidelijk niet dezelfde lijn zaten.

Leclerc haalt uit

Charles Leclerc meldde zich als eerste bij de Internationale media, waar hij uithaalde naar zijn teamgenoot. De Spanjaard, die aan het einde van het seizoen bij Ferrari moet vertrekken, zou zich volgens Leclerc niet aan de afspraken gehouden hebben. Dit alles omdat Sainz 'indruk wilde maken' op zijn thuisfans.

"Het [de start, red.] was niet het moment om te vechten. Na de briefing waren we het erover eens dat we de banden moesten sparen, dat deed ik wel, maar Sainz niet. Hij beschadigde mijn voorvleugel. Ik denk dat hij indruk wilde maken tijdens zijn thuiswedstrijd en het is een belangrijk moment voor zijn carrière", haalde Leclerc uit naar zijn teammaat.

Sainz slaat terug

Maar toen Carlos Sainz met deze uitspraken geconfronteerd werd door dezelfde mediakanalen, liet hij duidelijk merken dat hij de mening van Leclerc niet kon waarderen. Volgens Sainz is zijn teamgenoot de laatste tijd sowieso veel aan het zeuren, iets waar de Spanjaard zich steeds meer en meer aan begint te ergeren.

"Het is nu al te vaak gebeurd dat hij na de race over iets aan het zeuren is. We reden allebei op een nieuwe softs, Mercedes op gebruikte softs. We moesten in de aanval gaan, zoals we voor de race met elkaar besproken hadden. Ik ging aan Charles voorbij, omdat hij te veel aan het managen was. Daarna passeerde ik ook Lewis [Hamilton, red.] en George [Russell, red.] had ik ook bijna te pakken in de pitstraat. Dus ik deed wat nodig was", aldus Sainz.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties