F1 Nieuws

Ferrari-teambaas weet manier om Red Bull te verslaan: 'Dat moeten we doen'

Ferrari-teambaas weet manier om Red Bull te verslaan: 'Dat moeten we doen'
BSR Agency
F1 Nieuws

Ferrari-teambaas weet manier om Red Bull te verslaan: 'Dat moeten we doen'

Ferrari-teambaas weet manier om Red Bull te verslaan: 'Dat moeten we doen'
BSR Agency

Ferrari-teambaas Fred Vasseur blikt vooruit op de Grand Prix van Monaco en hoopt met zijn equipe een beter resultaat te halen dan vorig jaar, toen de race van de Italianen letterlijk en figuurlijk in het water viel in een kletsnat Monte Carlo. In Imola werden er al upgrades voor het team van Ferrari geïntroduceerd, maar met een derde positie na 63 ronden hangt er toch een gevoel van teleurstelling. Dat moet in Monaco beter, volgens Vasseur.

De laatste overwinning van het team van Ferrari in Monaco dateert terug naar 2017. Toen was het Sebastian Vettel die als eerste de geblokte vlag pakte in het prinsendom, maar sindsdien heeft geen enkele coureur voor de ploeg uit Maranello weten te winnen. Van Charles Leclerc wordt verwacht dat hij eindelijk eens een keer zijn thuisrace gaat winnen, maar de upgrades van vorig weekend beloven nog niet het allerbeste. Vorig jaar werden Leclerc en Sainz zesde en achtste. Max Verstappen was met 27 seconden voorsprong op Fernando Alonso, die als tweede eindigde, met afstand de beste coureur van dat weekend.

Fred Vasseur zegt dat het dit weekend nog een groot vraagteken is wie er dominant gaat zijn in de race. Dat kan, net als 2023, Verstappen zijn, maar eigenlijk houdt Vasseur rekening met alle teams in Monaco: "De concurrentie kan dit weekend uit alle hoeken komen. We moeten goed kijken naar de afstelling van de auto, want dat is het doorslaggevende punt in Monaco. De prestaties van de coureurs zijn ook van groot belang. We moeten nu nóg sneller onze updates gaan ontwikkelen, want stel je voor dat iemand één race eerder met updates komt. Als het veld binnen een tiende zit, dan kan je zomaar van P5 naar P1 schieten."

De sleutel

"We hebben hier na Imola ook met de rijders over gesproken. De updates gaan cruciaal voor ons team zijn. De updates gaan namelijk niet meer over vijf tienden. Het betekent ook dat je overtuigt bent en zeker kan zijn over wat het oplevert. Dit gaat voor ons de aankomende races de sleutel zijn", eindigt de Franse teambaas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties