F1 Nieuws

Ferrari voert wijzigingen door na 'disasterclass' in 2022

Ferrari voert wijzigingen door na 'disasterclass' in 2022
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Ferrari voert wijzigingen door na 'disasterclass' in 2022

Ferrari voert wijzigingen door na 'disasterclass' in 2022
Ferrari F1 Media

Dat Charles Leclerc het Max Verstappen niet heel moeilijk kon maken in zijn jacht op zijn tweede Formule 1-wereldtitel had met meerdere factoren te maken. Leclerc maakte hier en daar zelf wat foutjes - Imola, Frankrijk en Japan - en de betrouwbaarheid van de motor was ook niet altijd op orde. Maar er was nóg een aspect waarbij het misging bij Ferrari.

De strategie-afdeling van het team uit Maranello lag soms te slapen tijdens races, waardoor de vreemdste keuzes werden gemaakt voor Leclerc en Sainz. Zo kreeg Leclerc de harde band gemonteerd in Hongarije, terwijl deze niet werkten. Moest Carlos Sainz zijn eigen team duidelijk maken dat het niet slim was om een pitstop te maken tijdens een inhaalactie op Pérez in Frankrijk. Stond Leclerc te wachten in Monaco achter Sainz, waardoor hij de GP niet wist te winnen en werd hij in Groot-Brittannië buiten gelaten tijdens de late safety car, terwijl iedereen achter hem wel pitte voor nieuwe banden.

Dit alles zorgde ervoor dat Ferrari en Lecerc kansloos waren in hun gevecht met Red Bull Racing en Verstappen. Fred Vasseur, de nieuwe teambaas bij Ferrari, is van mening dat dit anders moet en heeft al direct een flinke verandering doorgevoerd. Iñaki Rueda, hoofd strategieën van de Italianen in 2022, moet een stapje terug doen. Rueda zal alleen nog maar werkzaam zijn in de fabriek in Maranello.

Nieuw hoofd strategie

Rueda heeft zijn functie als hoofd van de strategieafdeling af moeten staan aan Ravin Jain. De Indiër zal ervoor moeten zorgen dat Ferrari dit seizoen écht kan strijden met Red Bull en Mercedes.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties