F1 Nieuws

Formule 1-prominent ziet hypocriete Max Verstappen na onderonsje met George Russell

Formule 1-prominent ziet hypocriete Max Verstappen na onderonsje met George Russell
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1-prominent ziet hypocriete Max Verstappen na onderonsje met George Russell

Formule 1-prominent ziet hypocriete Max Verstappen na onderonsje met George Russell
Red Bull Content Pool

Formule 1-presentator Will Buxton denkt dat Max Verstappen hypocriet heeft gereageerd op de aanvaring die hij met Mercedes-coureur George Russell had tijdens de sprintrace in Bakoe. Volgens de Brit was Verstappen in het verleden namelijk ook niet vies van zulke acties.

Tijdens de sprintrace van zaterdag raakten Verstappen en Russell elkaar in de tweede bocht. Bij de aanvaring verloor Verstappen een belangrijk stuk van zijn bodywork. Het zorgde ervoor dat de Nederlander met een flink gat in zijn auto naar de finish moest rijden. De schade aan zijn RB19 zorgde ervoor dat Verstappen met name veel topsnelheid verloor op het rechte stuk.

Volgens Verstappen ging de actie van Russell dan ook te ver. Russell was zich daarentegen van geen kwaad bewust en stelde dat het contact niet met opzet had plaatsgevonden. Ook vertelde Russell dat Verstappen in het verleden ook een fout maakte toen hij aan de buitenkant van de bocht zat. De Brit doelde op de Braziliaanse GP van 2018 waar Verstappen in aanraking kwam met Esteban Ocon en de leiding in de wedstrijd (en de overwinning) verloor aan Lewis Hamilton.

Kritiek op Verstappen

De zienswijze van Verstappen zorgde voor veel kritiek online, maar ook in de paddock was men het niet eens met de Nederlander. Zo stelde Buxton na afloop van de sprintrace dat Verstappen vroeger ook tot het gaatje ging in de eerste ronde van de race. "Het is wel erg typisch dat een coureur als Max Verstappen dit nu zegt", begint Buxton.

"Max heeft een carrière gemaakt van het tot het gaatje racen met anderen en de concurrentie uit te dagen met gewaagde acties. In zijn hele loopbaan heeft Max erg fel geracet met andere rijders, maar als er op die manier wordt geracet tegen hem, dan vindt hij dat niet leuk", gaat Buxton verder.

Volgens de presentator zijn er dan ook paralellen te zien met Verstappens gevecht tegen Lewis Hamilton in Melbourne. "Max klaagde in Melbourne over Lewis en nu klaagt hij in Bakoe over George." Volgens Buxton is het echter duidelijk waarom Verstappen geïrriteerd was na de actie van Russell. "Max denkt aan het kampioenschap, hij denkt aan de lange termijn en dat is waarom hij zo gefrustreerd was."

Twee jaar geleden

Tijdens de analyse van Buxton komt ook Tom Kristensen aan het woord. Volgens de voormalig Le Mans-winnaar zou Verstappen twee jaar geleden niet hebben geklaagd over een soortgelijke actie van Russell. Ook ziet Kristensen dat Verstappen trekjes van Hamilton begint over te nemen.

"Toen Max over de radio aan het klagen was, klonk hij als de kampioen die werd uitgedaagd. Het klopt dat Russell meer risico nam dan Verstappen, maar dat hoort bij racen, toch? Het kan dat George over de grens ging, maar naar mijn mening is zoiets geen straf waard. Twee jaar geleden zou Max hier niet over hebben geklaagd", aldus Kristensen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties