F1 Nieuws

Formule 1-teambazen doen bijzondere onthulling over snelheid Max Verstappen: 'Als dat zo is...'

Formule 1-teambazen doen bijzondere onthulling over snelheid Max Verstappen: 'Als dat zo is...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1-teambazen doen bijzondere onthulling over snelheid Max Verstappen: 'Als dat zo is...'

Formule 1-teambazen doen bijzondere onthulling over snelheid Max Verstappen: 'Als dat zo is...'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen bewees tijdens de Grand Prix van Spanje wederom dat hij de beste coureur van het veld is. In een auto die overduidelijk niet de snelste van het veld was - Lando Norris weten dat hij de beschikking over de snelste auto had - ging hij alsnog naar de overwinning, waardoor hij zijn voorsprong in het kampioenschap vergrootte tot 69 punten.

In de afgelopen vier races heeft Verstappen telkens niet de beste auto gehad, blijkt uit de data, maar alsnog heeft hij er drie weten te winnen. De enige race waar hij niet als winnaar over de streep kwam was de Grand Prix van Monaco, waar inhalen simpelweg onmogelijk is. Volgens Lando Norris was McLaren in zowel Canada als Barcelona het te kloppen team, maar konden zij die status niet verzilveren, puur en alleen door de consistentie van Verstappen. De rivalen van de Limburger moeten perfect zijn, willen ze hem verslaan.

Maar er is wat verwarring ontstaan in de paddock. Normaliter wint alleen de snelste auto in de Formule 1. Hoe kan het dan dat Verstappen nu al drie races in korte tijd heeft gewonnen, waar hij NIET de snelste auto had? Een aantal teambazen hebben het idee dat de Nederlander simpelweg véél sneller is dan iedere andere coureur in het veld. Dat weet BBC-journalist Andrew Benson te onthullen.

Teambazen zien Verstappen als doorslaggevende factor

Volgens de Brit heeft hij meerdere Formule 1-teambazen gesproken, die allemaal hetzelfde zeggen: Max Verstappen maakt het verschil. Zij hebben het gevoel dat Max niet de beste auto hoeft te hebben om een race te winnen en dat hij met zijn talent een aantal tienden goed kan maken. Er wordt zelfs gesuggereerd dat Verstappen twee tot drie tienden sneller is dan wie dan ook!

"Is de Red Bull nog wel de snelste auto?", vraagt Benson zich hardop af in de BBC Chequered Flag-podcast. "Want als je in de paddock rondloopt en met de teambazen praat, heb ik dit jaar een paar zeer hooggeplaatste mensen in de Formule 1 tegen me horen zeggen: 'Ik denk dat Verstappen als coureur twee of drie tienden voorsprong heeft op iedereen.'"

"Nu zeg ik niet dat ik het daarmee eens ben, maar ik zeg wel dat dat de mening is die zeer hoge bazen in de Formule 1 hebben geuit. Als dat het geval is, en het is een grote als, dan is de Red Bull niet meer de beste auto. Interessante vraag, vind ik tenminste", aldus de BBC-journalist

De kans is groot dat Toto Wolff één van de teambazen is die deze mening heeft geuit. De Mercedes-baas is de laatste maanden namelijk zéér positief over de Nederlander, gezien hij Verstappen vanaf 2025 naar het team uit Brackley wil halen als vervanger van Lewis Hamilton.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties