F1 Nieuws

Toto Wolff dropt bom op Formule 1-paddock: 'Max gaat nadenken over Mercedes-transfer'

Toto Wolff dropt bom op Formule 1-paddock: 'Max gaat nadenken over Mercedes-transfer'
IPA/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff dropt bom op Formule 1-paddock: 'Max gaat nadenken over Mercedes-transfer'

Toto Wolff dropt bom op Formule 1-paddock: 'Max gaat nadenken over Mercedes-transfer'
IPA/BSR Agency

Volgens Toto Wolff heeft Max Verstappen een transfer naar Mercedes zeker nog niet uit zijn hoofd gezet. De Nederlander komt op dit moment uit voor Red Bull Racing, maar daar gaat het niet meer zo soepel als eerst. Waar Verstappen in 2023 nog dominant naar de titel ging, moet hij nu constateren dat McLaren een snellere auto heeft dan Red Bull, waarbij hij bang is dat het 2024-kampioenschap nog lange na niet beslist is.

In Barcelona werd wederom pijnlijk duidelijk hoe zeer Red Bull Racing Max Verstappen nodig heeft. De RB20 is niet langer de beste auto van het veld en een coureur als Sergio Pérez - die in het verleden heeft aangetoond een zeer sterke rijder te zijn - kwam op het Circuit de Barcelona-Catalunya niet verder dan een achtste plek. Teamgenoot Max Verstappen wist wel goed te presteren en pakte de overwinning, door de snellere Lando Norris knap achter zich te houden.

Maar een heel jaar zo presteren gaat Verstappen niet volhouden, maakte hij na de race in Spanje duidelijk. Hij schudde Red Bull wakker, door publiekelijk te verkondigen dat de auto gewoon niet snel genoeg is, waardoor de geruchten over een stap naar Mercedes weer aanwakkerden. Zeker nu het Duitse team de weg naar voren heeft gevonden.

Mercedes keert terug

Net als in Canada was Mercedes ook in Spanje weer sterk, waardoor een overstap voor Verstappen ineens niet meer zo gek lijkt. Ola Källenius, CEO van de Mercedes-Benz Group, liet in Barcelona al weten dat hij denkt dat Verstappen er goed uit zal zien als hij in een zilveren auto racet, waar nu ook Toto Wolff weer van zich laat horen. Volgens Wolff gaat Verstappen nadenken over een transfer naar het team uit Brackley.

De Mercedes-baas wordt geconfronteerd met uitspraken van Christian Horner, die in reactie op Källenius duidelijk maakte dat Mercedes zich eens moet gaan richten op hun eigen auto, in plaats van op Verstappen. Zij zijn, volgens Horner, namelijk alleen gefixeerd op de Limburger. Als Wolff dat hoort, maakt hij duidelijk dat hij niet van plan is daarmee te stoppen.

"Horner zegt dat ik alleen voor Max kan vechten? Als hij dat zegt... Laten we kijken wat er gebeurt", begint Wolff. "Kunnen deze prestaties hem overtuigen? Ja, ik heb altijd gezegd dat we aan onze auto moeten werken en moeten pushen om competitief te zijn. Als de auto het goed doet, willen alle goede coureurs naar ons komen."

Daarna maakte Wolff bekend dat ze doorgaan met het ontwikkelen van de Mercedes-bolide, in de hoop Verstappen aan te trekken. Maar indruk hebben ze in ieder geval al gemaakt op de Nederlander, want hij gaat nadenken over een transfer. Althans, dat geeft Wolff aan: "Vandaag is het onze prioriteit om te werken aan ons, Lewis en George, om het seizoen op een hoog niveau af te sluiten. Daarna zullen we zien of de auto snel genoeg is om een wereldkampioenschap te winnen. Max zal erover nadenken", aldus de Mercedes-baas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties