F1 Nieuws

Geoliede Red Bull-machine loopt vast: 'Onderzoek Horner zorgt voor tweestrijd'

Geoliede Red Bull-machine loopt vast: 'Onderzoek Horner zorgt voor tweestrijd'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Geoliede Red Bull-machine loopt vast: 'Onderzoek Horner zorgt voor tweestrijd'

Geoliede Red Bull-machine loopt vast: 'Onderzoek Horner zorgt voor tweestrijd'
Red Bull Content Pool

Het rommelt binnen Red Bull (Racing). Er loopt namelijk een onderzoek naar de handelingen van teambaas Christian Horner. De Brit zou volgens De Telegraaf grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond, iets waar de Red Bull-top niet van gediend is.

Red Bull Racing kende afgelopen jaar een immens dominant seizoen. Zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap werd met grote voorsprong op de concurrentie gewonnen en ook werden er talloze records verbroken en gevestigd. Red Bull hoopt deze trend komend seizoen voort te zetten, al zal dat niet makkelijk worden. Er worden dit jaar immers 24 races verreden en dus moet de focus er nog langer zijn bij de coureurs en monteurs.

Onderzoek naar Horner

Daarnaast helpt het huidige onderzoek naar Horner niet mee bij de voorbereiding op komend seizoen. Ondanks het feit dat de RB20 al lang en breed klaar is, zal er achter de schermen toch het een en ander aan de hand zijn. Volgens De Telegraaf-journalist Erik van Haren zou er zelfs sprake zijn van een heuse tweestrijd zijn binnen de Oostenrijkse formatie. De Oostenrijkse kant van Red Bull zou namelijk van Horner af willen, maar de Thaise kant van de energiedrankjesgigant niet.

"Ik heb het idee dat de Oostenrijkse kant toch heel erg graag van Horner af zou willen. Zeker nu deze kwestie erbij is gekomen. De Thaise eigenaar (Chalerm Yoovidhya, red.) staat daarentegen nog aan de kant van Horner. Hij heeft uiteindelijk de belangrijkste stem", aldus Van Haren tijdens de DRS: De Race Show-podcast. Van Haren doelt op het feit dat Yoovidhya 51% van de Red Bull-aandelen in handen heeft en het dus 'voor het zeggen heeft'. Mark Mateschitz (zoon van) heeft de andere 49% van de aandelen in handen.

Hoe nu verder?

Op 15 februari presenteert Red Bull Racing de RB20, de nieuwe bolide voor aankomend seizoen. Op 9 februari (aanstaande vrijdag) beginnen de eerste gesprekken inzake het onderzoek naar het gedrag van Horner. Het is de wens van de Red Bull-top om het onderzoek naar Horner zo snel mogelijk af te ronden. Het liefste zelfs voor de presentatie van de RB20. Mocht Horner aan de kant worden geschoven na het onderzoek, dan wordt Jonathan Wheatley waarschijnlijk naar voren geschoven als de nieuwe teambaas.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties