F1 Nieuws

George Russell doet zijn zegje over Mercedes-beslissing in Imola: 'Eerlijk gezegd...'

George Russell doet zijn zegje over Mercedes-beslissing in Imola: 'Eerlijk gezegd...'
BSR Agency
F1 Nieuws

George Russell doet zijn zegje over Mercedes-beslissing in Imola: 'Eerlijk gezegd...'

George Russell doet zijn zegje over Mercedes-beslissing in Imola: 'Eerlijk gezegd...'
BSR Agency

Mercedes-coureur George Russell heeft tegenover het Britse Sky Sports laten weten dat hij "niet zal mokken" over Mercedes' beslissing om hem richting het einde van de race naar binnen te halen voor een tweede stop, waardoor hij achter Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton eindigde.

Voor de beide Mercedes-coureurs was de Grand Prix van Emilia-Romagna er eentje om snel te vergeten. Hamilton en Russell kwamen namelijk als zesde en zevende over de streep en hadden het de gehele race voornamelijk met elkaar van doen.

De auto's voor ze - Ferrari, McLaren en Red Bull - waren immers te snel en voor de auto's achter ze was de W15 te snel. Een race in niemandsland dus. Uiteindelijk kwam Hamilton met een achterstand van ruim 35 seconden op racewinnaar Max Verstappen als zesde over de streep.

Besluit Mercedes

Gezien het feit dat de beide Mercedes-coureurs in niemandsland reden gedurende de race in Noord-Italië, is de beslissing om Russell met nog veertien rondes te rijden naar binnen te halen voor een tweede pitstop extra bijzonder. Het overgrote merendeel van de rijders maakte immers een enkele stop (van medium naar hard of juist andersom).

Door zijn tweede stop kon Russell een extra punt scoren, aangezien hij de snelste raceronde achter zijn naam wist te zetten. Echter, door zijn tweede stop verloor hij een positie aan Mercedes-teamgenoot Hamilton. Dat terwijl Russell voor zijn stop steeds voor Hamilton op de baan te vinden was. Ook gedurende andere sessies in het weekend was Russell steeds de snellere van de twee Mercedes-coureurs.

Wolff komt met verklaring

Gevraagd naar de dubieuze beslissing om Russell voor een tweede keer naar binnen te halen, laat Mercedes-teambaas Toto Wolff aan Sky Sports weten wat de beweegredenen waren achter de tweede stop van zijn Britse coureur.

"Zijn rondetijden werden steeds langzamer. Onze slijtagevoorspellingen op dat moment zeiden 'hij gaat het einde van de race niet halen' en we wilden de positie niet verliezen aan Pérez. Dus dat was de beslissing", aldus de Oostenrijkse teambaas van Mercedes.

"Dit is waar we nu staan"

Russell zelf liet weten niet te zullen "mokken" over een zevende stek. "Je bent nooit blij met een P6 en een P7. Aan het eind van de dag hebben we als team één extra punt gescoord. Ik verloor mijn positie aan Lewis, maar ik ga eerlijk gezegd niet mokken over het verlies van een P6. Dit is waar we nu staan - een beetje in niemandsland achter de Ferrari's en McLarens en voor het middenveld", aldus Russell.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties