F1 Nieuws

George Russell is voor een speciaal personeelsverbod in de Formule 1

George Russell is voor een speciaal personeelsverbod in de Formule 1
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

George Russell is voor een speciaal personeelsverbod in de Formule 1

George Russell is voor een speciaal personeelsverbod in de Formule 1
Mercedes F1 Media

Na de Grand Prix van Abu Dhabi was de puf er compleet uit. Iedere medewerker in de Formule 1 had er genoeg van gehad en was blij dat het seizoen er eindelijk op zat. Ook George Russell erkent dat hij geen moeite had met het feit dat het jaar ten einde was, maar de Brit laat weten dat hij vooral meeleeft met de monteurs en andere medewerkers van de teams.

De coureurs zitten volgens Russell namelijk in een luxepositie. Zij kunnen naar iedere race reizen in een privévliegtuig, verblijven in de beste vijfsterren hotels en worden iedere dag met een privé-transfer van en naar het circuit gebracht. Deze luxe hebben de 'normale' medewerkers van een team niet.

Zij moeten gewoon reizen in normale vliegtuigen, slapen in normale hotels en maken ook nog eens veel meer uren op het circuit dan de coureurs doen. Volgens Russell is het dan ook goed dat er mogelijk een personeelsverbod komt in 2024, welke voorschrijft dat een personeelslid niet het hele jaar mag werken in de paddock.

"Wij hebben het het beste van iedereen in de paddock, met de manier waarop wij kunnen reizen. Wij zitten in een luxepositie", begint Russell bij RaceFans. "Maar de rest van de mensen in de paddock... Ik heb zoveel monteurs gezien die ziek zijn, mensen die gewoon veel moeite hebben met een constante verandering van tijdzones."

"Het lichaam weet gewoon niet meer waar het is. Het moet eten op verschillende tijden, het verblijft constant in verschillende hotel in verschillende klimaten. Een lichaam raakt daardoor helemaal in de war", gaat de voorzitter van de Grand Prix Drivers Association verder.

Personeelsverbod

In 2024 komt er wellicht een regel dat ervoor zorgt dat monteurs en andere medewerkers van een team niet het hele jaar in de paddock mogen werken, zodat hun lichaam niet naar de knoppen gaat in één seizoen. Russell vindt dit een goede beslissing.

"Volgens mij zijn ze bezig om een verbod te plaatsen op het personeel dat naar iedere race afreist. Ik denk dat dat goed is. Het is voor 4000 mensen gewoon niet uit te houden. Om 24 races te hebben, die ook nog eens zo ver uit elkaar liggen... Het is gewoon niet te doen."

Russell gaat hiermee volledig in tegen Olav Mol, die eerder liet weten dat coureurs niet mochten zeuren over de volle agenda, wegens hun hoge salarissen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties