F1 Nieuws

George Russell komt met duidelijke reactie op sabotage-claims Lewis Hamilton

George Russell komt met duidelijke reactie op sabotage-claims Lewis Hamilton
Xavi Bonilla / DPPI
F1 Nieuws

George Russell komt met duidelijke reactie op sabotage-claims Lewis Hamilton

George Russell komt met duidelijke reactie op sabotage-claims Lewis Hamilton
Xavi Bonilla / DPPI

Mercedes-coureur George Russell heeft in gesprek met het Britse Channel 4 gereageerd op uitspraken van Lewis Hamilton na afloop van de kwalificatie in Monaco. Toen zei Hamilton dat hij wellicht niet meer sneller zou zijn dan Russell dit seizoen, maar volgens de Brit zelf is daar niets van waar. Hamilton en Russell krijgen immers hetzelfde materiaal bij Mercedes.

Eerder dit jaar maakte Hamilton bekend dat hij na dit seizoen naar het team van Ferrari zou verkassen. Daarmee komt er na dit seizoen een einde aan de zeer succesvolle samenwerking tussen Hamilton en Mercedes. Het zal daarnaast flink wennen worden voor de Britse coureur, aangezien hij al zijn gehele Formule 1-loopbaan rijdt met Mercedes-motoren.

Sabotage Hamilton?

Hamilton zal dit seizoen dan ook graag 'on a high' willen afsluiten. Mercedes is immers een soort familie geworden voor de man uit Stevenage. Dat wil echter nog niet echt lukken, want in de kwalificatie is Russell veelal de snellere van de twee Mercedes-coureurs.

Volgens fans van Hamilton kan dat niet en dus zou er wel eens sprake kunnen zijn van een voorkeursbehandeling voor Russell. Hamilton vertrekt na dit seizoen immers bij Mercedes en dus wil het team Ferrari niet slimmer maken dan nodig is. Er zijn dan ook fans die online spreken van sabotage door de Mercedes-top.

Russell bijt van zich af

Een van de redenen voor die insinuaties zou het feit zijn dat enkel Russell in Monaco gebruik mocht maken van een nieuwe voorvleugel. Inmiddels is duidelijk geworden dat Hamilton zelf wilde dat Russell de nieuwe vleugel als eerste mocht gebruiken, maar toch zijn er nog altijd Hamilton-fans die denken dat hun Britse held wordt benadeeld door Mercedes.

Uiteraard speelt het feit dat Hamilton na afloop van de kwalificatie in Monaco zei dat hij voor de rest van het jaar niet meer voor zijn teamgenoot zou staan niet mee om de sabotage-geruchten de wereld uit te helpen. In gesprek met Channel 4 besluit Russell daarom om het heft in eigen handen te nemen en een einde te maken aan de insinuaties online.

"Ik denk dat dit waarschijnlijk commentaar was in het heetst van de strijd, omdat hij (Hamilton, red.) heel goed weet dat wij dezelfde behandeling krijgen. Lewis is een winnaar en natuurlijk zijn deze jaren frustrerend geweest voor ons allemaal, maar vooral voor hem. Hij is gewend om elk seizoen te winnen en hij heeft al drie jaar niet gewonnen. Dus zoals ik al zei, het is frustrerend voor hem, het is frustrerend voor ons allemaal, maar ik weet zeker dat hij het niet zo bedoelde als het overkwam", aldus Russell.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties