F1 Nieuws

Red Bull Racing spreekt Jos Verstappen tegen na claim over Christian Horner

Red Bull Racing spreekt Jos Verstappen tegen na claim over Christian Horner
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull Racing spreekt Jos Verstappen tegen na claim over Christian Horner

Red Bull Racing spreekt Jos Verstappen tegen na claim over Christian Horner
Red Bull Content Pool

Een woordvoerder van Red Bull Racing heeft laten weten dat Christian Horner NIET heeft geprobeerd om Jos Verstappen uit de Red Bull RB8 te houden, voor de Legends Parade later dit weekend. De vader van Red Bull-coureur Max Verstappen zou eigenlijk in actie komen voorafgaand aan de race in Oostenrijk, maar besloot zich vrijdag terug te trekken.

In gesprek met De Telegraaf liet Jos Verstappen weten dat Christian Horner via-via een poging had gedaan om hem uit de Legends Parade te halen, waarna hij zelf besloot om niet langer meer te rijden op de Red Bull Ring. Horner en Verstappen senior liggen al maanden in de clinch, wat begon tijdens de Grand Prix van Bahrein, waar de Red Bull Racing-baas en voormalig F1-coureur ruzie met elkaar kregen. Sinds dat moment kunnen de heren niet meer met elkaar door één deur.

En dat er frictie tussen beiden is, werd ook in Spielberg weer duidelijk, toen Verstappen aangaf dat Horner meerdere pogingen had gedaan om hem, achter zijn rug om, uit de RB8 te halen voor de Legends Parade: "Maar de voorbije dagen heb ik van meerdere kanten gehoord dat Christian Horner er alles aan gedaan heeft om mij niet te laten rijden. En om er anders voor te zorgen dat er niets gefilmd zou worden. Dan denk ik: zeg het in mijn gezicht. Op deze manier hoeft het niet voor mij, ik vind het heel teleurstellend", zo zei Jos in Oostenrijk.

Maar een woordvoerder van Red Bull Racing kan zich totaal niet vinden in de woorden van Verstappen senior. Het Britse Mirror Sport heeft een woordvoerder van het Oostenrijkse team aan de jas getrokken, met de vraag wat hiervan waar was, waarna er duidelijk werd gemaakt dat deze claim niet op waarheid berust was.

"Toen hij werd benaderd door Mirror Sport, ontkende een woordvoerder van Red Bull Racing de bewering van Verstappen dat Horner er alles aan had gedaan om zijn deelname aan het evenement tegen te houden", aldus Mirror.

Verstappen senior kritisch op Red Bull

Overigens is Jos Verstappen dit seizoen al vaker kritisch geweest op Red Bull Racing. Niet alleen dit weekend liet hij zich uit over Christian Horner - dat deed hij in Bahrein en Saoedi-Arabië ook - maar na de Grand Prix van Monaco was de voormalig F1-coureur ook van mening dat Red Bull als team minder presteert dan eerst.

"Het tijdperk waarin Red Bull de dominante auto had lijkt nu echt voorbij. Misschien moeten ze zich weer wat meer gaan richten op racen en onderlinge communicatie, in plaats van op andere dingen... Er zullen zeker races zijn waarin Red Bull er weer goed voor staat, maar ik ben erg benieuwd hoe ze dit gaan oplossen", aldus Jos in Monaco.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties