F1 Nieuws

George Russell over Max Verstappen: 'Hij heeft zichzelf teleurgesteld'

George Russell over Max Verstappen: 'Hij heeft zichzelf teleurgesteld'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

George Russell over Max Verstappen: 'Hij heeft zichzelf teleurgesteld'

George Russell over Max Verstappen: 'Hij heeft zichzelf teleurgesteld'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen was woedend na de Sprint voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Nederlander kende een touché met George Russell, die in de openingsronde in de zijkant van Verstappen reed en een groot gat achterliet in zijn sidepod.

Op de radio liet de Red Bull-coureur al direct merken dat hij hier niet van gediend was en ook na de Sprint was de woede bij Verstappen nog niet gezakt. Hij besloot Russell te confronteren met zijn actie in de pitstraat, wat resulteerde in een verhitte discussie.

Verstappen noemde de Mercedes-coureur een klootzak en liet later in de pers optekenen dat Russell een 'prinses' was. Deze uitspraken van de leider in het kampioenschap vielen niet goed in Groot-Brittannië, waar Verstappen al niet de meest geliefde persoon is en ook Russell was van mening dat Max zich beter in had kunnen houden.

"Hij is een tweevoudig wereldkampioen en gaat nu weer aan de leiding van het kampioenschap...", begint Russell over de woede-uitbarsting van Verstappen. "Het boeit mij helemaal niks, maar ik denk dat hij zichzelf heeft teleurgesteld nadat hij dat soort opmerkingen maakte", aldus de Brit bij The-Race.

'Een super goede gast'

Maar Russell is ook van mening dat deze uitbarsting van de Limburger niet meteen betekent dat hij een slechte jongen is. In tegendeel. Russell is juist van mening dat Max onwijs aardig is.

"Max is een super goede gast en een geweldige coureur. Ik denk alleen dat zulke woorden onnodig zijn. Ik was ook niet zo onder de indruk toen ik de beelden van de touché zag. Ik had het veel erger verwacht. Natuurlijk was er wat contact, maar dat gebeurt wel vaker in ronde één", aldus Russell.

Toto Wolff snapt Verstappen

Mercedes-baas Toto Wolff koos dit weekend juist de kant van Max Verstappen, na het incident met Russell. De Oostenrijker liet weten dat hij de boosheid van de Red Bull-rijder snapte.

Max en George raakten elkaar en Max had een groot gat in zijn auto. Dat is zeker niet goed voor je race. Het is daarom begrijpelijk dat hij overstuur is, maar George verdedigde enkel zijn positie

Wolff na de Sprint in Azerbeidzjan

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties