F1 Nieuws

Hamilton houdt hoop, maar Russell gooit de Mercedes-handdoek in de ring

Hamilton houdt hoop, maar Russell gooit de Mercedes-handdoek in de ring
BSR Agency
F1 Nieuws

Hamilton houdt hoop, maar Russell gooit de Mercedes-handdoek in de ring

Hamilton houdt hoop, maar Russell gooit de Mercedes-handdoek in de ring
BSR Agency

Mercedes liep wederom achter de feiten aan tijdens de kwalificatie in Miami. Zowel George Russell als Lewis Hamilton haalden dan nog wel Q3, maar Red Bull, Ferrari en Mclaren lijken lichtjaren verder weg te zijn. Beide Engelsmannen snappen weinig van hun W15-bolide.

In de kwalificatie tijdens de Grand Prix van Miami, leek Mercedes even in de buurt te komen van de top van het Formule 1-veld. In Q1 leek de top-10 dicht bij elkaar te zitten, maar in Q3 werd Mercedes door Max Verstappen met hun neus op de feiten gedrukt. Hamilton en Russel kwalificeerden zich als zevende en achtste, op maar liefst acht tienden van Verstappen, die wederom poleposition pakte.

Hamilton blijft optimistisch 

Na de kwalificatie was Hamilton realistisch tegenover de pers. In het vierkantje legt hij uit waarom de Mercedes niet snel genoeg is, ten opzichte van de top-6. "In Q2 was het verschil maar anderhalve tiende en ik dacht: 'what the hell, ik zit niet zo ver van de Red Bull af'. Ik denk zeker dat de auto kieskeurig is en we hebben problemen. We weten dat de balans qua aerodynamica niet is waar we hem willen hebben, maar ik denk dat er veel te verklaren is door de banden", aldus Hamilton.

Voor de rest is de zevenvoudig wereldkampioen wel optimistisch en heeft hij geen zin om nu al met de pet ernaar te gooien. "Ik weet niet of we hetzelfde tempo hebben als de auto's voor ons, maar we zitten er wat dichterbij. Hopelijk kunnen we proberen aan te vallen en kijken of we voor een paar jongens kunnen komen."

Russell weet het even niet meer 

In tegenstelling tot Hamilton, is teamgenoot Russell er helemaal klaar mee. De Brit laat tegenover Sky Sports weten, dat er voor hem niet veel te halen zal zijn tijdens de race. "We moeten accepteren dat P7 en P8 is waar we op dit moment staan. We staan een stuk achter McLaren en Ferrari, nog meer achter Red Bull. Ik denk dat het resultaat van vandaag het maximaal haalbare was", laat Russell weten.

De éénmalig Grand Prix-winnaar gelooft ook niet dat Mercedes zich snel bij de voorhoede zal voegen. "Je kunt niet zomaar een upgrade meenemen naar de volgende race. Je moet het in de windtunnel testen, je moet het ontwerpen, iemand moet het tekenen, iemand moet het bouwen en dan ben je halverwege het seizoen. Ik denk dat het daarom zo moeilijk is als je op achterstand staat om plotseling die vooruitgang te boeken, dit is de realiteit van de Formule 1".

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties