F1 Nieuws

Hamilton komt met lakse reactie op resultaat in China: 'Sh*t happens'

Hamilton komt met lakse reactie op resultaat in China: 'Sh*t happens'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Hamilton komt met lakse reactie op resultaat in China: 'Sh*t happens'

Hamilton komt met lakse reactie op resultaat in China: 'Sh*t happens'
DPPI/BSR Agency

Het Formule 1-seizoen van Lewis Hamilton verloopt vooralsnog erg moeizaam. De zevenvoudig wereldkampioen, die in 2025 naar Ferrari vertrekt, staat op de negende plek in het rijderskampioenschap, zijn slechtste seizoenstart ooit. Eerder werd door Mercedes-teambaas Toto Wolff al opgemerkt dat Hamilton ondanks zijn slechte resultaten ''niet zichzelf is" en de lakse reactie van de Brit op het teleurstellende resultaat in China bevestigt dat.

In een interview met het Britse Channel 4 reageerde Hamilton na afloop van de Grand Prix van Shanghai op zijn race, waarin hij vanaf de achttiende plek moest starten. De dag daarvoor finishte de coureur nog op de tweede plek in de Sprint, maar kon deze vorm absoluut niet repliceren tijdens de kwalificatie voor de hoofdrace.

"Sh*t happens", had Hamilton hierop te zeggen. Een uitspraak die een paar jaar geleden niet voor te stellen was, had de coureur het toen zo slecht gedaan als nu. Volgens zijn teambaas zit hij mogelijk al met zijn hoofd bij zijn overstap naar het team van Scuderia Ferrari, waar een megasalaris van 100 miljoen euro per jaar op hem wacht. Hier wil de Engelsman echter niks van weten en Hamilton benoemde dat hij zijn tijd bij Mercedes zo goed mogelijk wil afsluiten.

Testdagen mogelijk bepalend voor keuze

Hoewel Toto Wolff aangaf dat Hamilton de Mercedes W15 niét had getest voordat hij de keuze maakte om naar Ferrari te gaan, trekken sommige analisten dit toch in twijfel. Naar alle waarschijnlijkheid was het voor Hamilton al snel genoeg duidelijk dat er ook dit jaar niet voor de titel gestreden zal worden.

Ondanks dat de W15 meer downforce heeft dan de auto van vorig jaar, zijn de problemen van het team van Mercedes dus (nog) niet verdwenen. Het heeft geresulteerd in een auto die de op drie na beste van de grid is.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties