F1 Nieuws

Toto Wolff verrast door gedrag Lewis Hamilton: 'Hij is totaal niet zichzelf'

Toto Wolff verrast door gedrag Lewis Hamilton: 'Hij is totaal niet zichzelf'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff verrast door gedrag Lewis Hamilton: 'Hij is totaal niet zichzelf'

Toto Wolff verrast door gedrag Lewis Hamilton: 'Hij is totaal niet zichzelf'
DPPI/BSR Agency

Lewis Hamilton is met 19 punten uit vijf wedstrijden erg matig aan het 2024 Formule 1-seizoen begonnen, wat hem in voorgaande jaren tot wanhoop zou hebben gedreven. Echter is de zevenvoudig wereldkampioen opvallend ingetogen, zo merkt ook Mercedes-teambaas Toto Wolff: "Misschien komt het door de wetenschap dat hij na dit seizoen vertrekt, maar hij is totaal niet zichzelf."

De uitschakeling in Q1 in de kwalificatie van de Chinese Grand Prix was tekenend voor de huidige vorm van Lewis Hamilton, die al het hele seizoen worstelt met zijn Mercedes W15. Volgens Oostenrijkse teambaas Toto Wolff lag het probleem aan de set-up; er kon namelijk bijna niet gestuurd worden in de bochten, iets wat Hamilton zelf nog nooit mee had gemaakt. De Engelsman werd tijdens de sprintrace nog tweede, maar kon zijn vorm niet verder verlengen naar de zondag. Hamilton eindigde na 56 rondjes in Shanghai uiteindelijk als negende.

De totaalscore na de ronde van China spreekt boekdelen; een negende plek in het F1-klassement met 19 punten en een achterstand van 14 punten op teamgenoot George Russell, die tegenover Hamilton nu met 4-1 voor staat in de kwalificatie en 5-0 in de race.

Genoeg reden voor paniek zou je zeggen, maar Hamilton is verrassend rustig. Toto Wolff sprak hierover in een interview met Sky Sports Deutschland, die wel een mogelijke verklaring voor het gedrag van zijn coureur wist te vinden: "Het humeur van Lewis is verrassend goed, misschien is het omdat hij weet dat hij volgend jaar ergens anders naartoe gaat. Hij is in ieder geval totaal niet zichzelf."

Contract Hamilton

Ondanks de slechte resultaten, die voorspellen dat het einde van Hamilton bij het team van Mercedes geen spetterende zal zijn, heeft de coureur wel een mooi vooruitzicht. De Engelsman gaat naar verluidt 100 miljoen per jaar verdienen bij het Italiaanse raceteam, wat hem weer de beste betaalde coureur van de grid zou maken. En dit voor minstens twee seizoenen, want Sir Lewis heeft volgens Sky Sports jounalist Leo Turrini getekend voor twee jaar + optie voor één jaar extra.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties