F1 Nieuws

Heeft Lewis Hamilton zijn teamgenoot met opzet uit de kwalificatie geduwd?

Heeft Lewis Hamilton zijn teamgenoot met opzet uit de kwalificatie geduwd?
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Heeft Lewis Hamilton zijn teamgenoot met opzet uit de kwalificatie geduwd?

Heeft Lewis Hamilton zijn teamgenoot met opzet uit de kwalificatie geduwd?
Mercedes F1 Media

George Russell liep Q3 nipt mis op slechts vier duizendste van een seconde. De Brit eindigde de tweede kwalificatiesessie op vrijdag als elfde, terwijl teamgenoot Lewis Hamilton niet verder kwam dan een tiende plaats, maar daardoor wel een plekje bemachtigde in Q3.

Op internet ging er direct een complottheorie rond waarin Lewis Hamilton met opzet zijn teamgenoot uit de kwalificatie geduwd zou hebben. Volgens meerdere fans had Hamilton McLaren-coureur Oscar Piastri aan het einde van Q2 met opzet een slipstream gegeven, waardoor de Australiër voor beide Mercedes-coureurs belandde.

Omdat Hamilton zou weten dat er achter Piastri niemand meer op een snelle ronde zat, wist hij dat hij goed zat en hij daarmee kon verzekeren dat hij zich beter zou kwalificeren dan zijn teamgenoot, die eruit werd geduwd door Piastri met zijn slipstream.

Maar Naomi Schiff, analist bij Sky Sports, gelooft niks van deze theorie. Volgens de Britse is het puur ongelukkig dat Hamilton de coureur die Russell eruit tikte een slipstream gaf.

"Ik betwijfel of dat met opzet was. De timing wanneer je achter degene voor je belandt is erg belangrijk op deze baan", zegt Schiff, die daarmee bedoelt dat Hamilton dit niet kon timen.

Ook Russell gelooft niet in complottheorie

Naast Schiff is ook George Russell van mening dat Lewis Hamilton niet de reden is dat hij Q3 misliep. Volgens de eenmalig Grand Prix-winnaar kwam hij simpelweg snelheid tekort tijdens de eerste kwalificatie in Azerbeidzjan en maakte hij een foutje in zijn laatste run.

"We waren gewoon niet snel genoeg dit weekend, anders hadden we wel in Q3 gezeten. Ik heb alles gegeven, maar ik maakte een foutje in de laatste bocht. Zonder die fout had ik wellicht in Q3 gezeten, maar dan zou het alsnog niet hoger zijn geweest dan een achtste plaats. Het is een vreemde sport, hé. Je gaat van kwalificeren op de voorste rij in Australië, naar uitgeschakeld worden in Q2 bij de volgende race", lacht Russell.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties