F1 Nieuws

Helmut Marko doet opvallende onthulling over contractverlenging Sergio Pérez

Helmut Marko doet opvallende onthulling over contractverlenging Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko doet opvallende onthulling over contractverlenging Sergio Pérez

Helmut Marko doet opvallende onthulling over contractverlenging Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez heeft zijn contract bij Red Bull Racing verlengd. De Mexicaan, al sinds 2021 teamgenoot van Max Verstappen, zal tot en met het einde van 2026 bij het team uit Milton Keynes blijven. Verstappen liet al weten dat dat simpelweg de beste keuze was voor Red Bull Racing, maar Helmut Marko heeft in Canada laten weten dat het mogelijk is dat Sergio Pérez niet tot en met het einde van 2026 de teamgenoot is van Max.

Met de verlenging van zijn contract met twee seizoenen, weet Red Bull in ieder geval zeker dat Pérez en Verstappen volgend jaar harmonieus samen gaan werken. Mocht het Oostenrijkse team een nieuwe coureur hebben aangetrokken, zoals een Fernando Alonso of Carlos Sainz, was de kans aanwezig dat dat zou gaan zorgen voor een vijandige sfeer binnen het team. Dat is in ieder geval voorkomen, maar het is nog maar de vraag of Pérez daadwerkelijk nog twee jaar bij het team van Verstappen blijft rijden...

In gesprek met Motorsport.com heeft Helmut Marko namelijk uitgelegd dat er een kans bestaat dat Pérez eerder vervangen wordt. Dit omdat er een clausule in zijn contract staat. Maar, moet ook Marko toegeven, het is de bedoeling dat Checo zijn contract gewoon uitzit, aangezien ze hem niet voor niks twee seizoenen extra hebben aangehouden. Daar is een reden voor, legt Marko uit.

"We wilden de continuïteit in het team waarborgen. Max en Checo hebben een goede relatie en een goed begrip van elkaar, waardoor ik het een logische keuze noem. Checo levert. Hij heeft zijn ups en downs, maar is nog steeds een snelle coureur", aldus de topadviseur van het Oostenrijkse team.

Clausules

Dat Marko het dus fijn vindt dat Verstappen en Pérez harmonieus samen blijven werken, betekent niet dat de Mexicaan nu achterover kan gaan leunen en tot en met het einde van 2026 een vast zitje heeft bij het team. Marko bevestigt dat er in het contract van Pérez clausules staan, waardoor hij wellicht eerder vervangen kan worden. Maar, geeft ook Marko toe, het is de bedoeling dat Pérez gewoon bij Red Bull blijft. Dat is de reden voor het verlengen van zijn contract.

"Formule 1-contracten hebben altijd clausules, maar in algemene zin is het een tweejarig contract", gaat Marko verder. Op deze manier kunnen Verstappen en Pérez samenwerken richting de 2026-reglementen: "Dat helpt natuurlijk. Hij heeft veel kennis en ervaring, al is het allerbelangrijkste dat we de best mogelijke informatie van beide coureurs krijgen, zodat we als team dan ook nog competitief kunnen zijn."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties