F1 Nieuws

Helmut Marko geeft Mercedes advies: 'Dat kan je niet accepteren'

Helmut Marko geeft Mercedes advies: 'Dat kan je niet accepteren'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko geeft Mercedes advies: 'Dat kan je niet accepteren'

Helmut Marko geeft Mercedes advies: 'Dat kan je niet accepteren'
Red Bull Content Pool

Mercedes was tussen 2014 en 2021 het te kloppen team. In die acht jaar werden er vijftien titels gewonnen door het Duitse team, waarbij Max Verstappen de eerste was in het hybride tijdperk die Mercedes kon afstoppen.

Het was voor de andere teams onmogelijk om te vechten met de renstal uit Brackley, aangezien zowel de motor als de auto van Mercedes dominant waren. Vooral bij Red Bull Racing was er veel frustratie, omdat zij werden tegengehouden door een tegenvallende Renault-krachtbron.

Toen het team overstapte naar Honda werden de prestaties al een stuk beter, maar nog steeds niet goed genoeg om Mercedes aan te vallen. Hierdoor moest Red Bull bepaalde trucjes van Mercedes kopiëren, zoals de voorvleugel en de neus.

Volgens Helmut Marko is dat de enige manier waarop het team van Toto Wolff terug kan keren in het titelgevecht dit seizoen. Marko geeft zijn concurrent dan ook een eerlijk advies.

"Ik weet hoe Toto Wolff zich nu voelt, we hebben zeven jaar lang geleden. Daarom is er geen reden tot leedvermaak", begint Marko bij Sport Bild.

Kopiëren

Helmut Marko meent dat Mercedes er goed aan zou doen om Red Bull Racing te kopiëren. De RB19 is op dit moment de dominante auto en volgens de Oostenrijker zal Mercedes het snelst terugkeren op volle snelheid als ze wat trucjes overnemen van de auto van Max Verstappen.

"Kopiëren is een dagelijkse bezigheid in de Formule 1 en daar is niets oneervols aan. Deze baan draait om het hebben van de snelst mogelijke auto en het vieren van de successen die je behaalt. Je kunt geen jaren van ondermaatse prestaties accepteren omdat je te trots bent om toe te geven dat anderen het beter hebben gedaan", zo adviseert Marko zijn rivaal.

W14 komt met updates

Dat Mercedes wellicht al onderdelen van Red Bull heeft gekopieerd is niet uit te sluiten. George Russell gaf onlangs al aan dat er veel terrein was gewonnen in de afgelopen weken. Meer dan tijdens de complete winterperiode, toen ze een 'verkeerde richting' op waren gegaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties