F1 Nieuws

Helmut Marko geeft update over Red Bull-toekomst zonder Newey: 'Dat vermoed ik'

Helmut Marko geeft update over Red Bull-toekomst zonder Newey: 'Dat vermoed ik'
BSR Agency
F1 Nieuws

Helmut Marko geeft update over Red Bull-toekomst zonder Newey: 'Dat vermoed ik'

Helmut Marko geeft update over Red Bull-toekomst zonder Newey: 'Dat vermoed ik'
BSR Agency

Dr Helmut Marko is hard aan het werk aan de voorbereidingen van het leiden van Red Bull zonder Adrian Newey. De topontwerper is bezig aan zijn laatste seizoen bij Red Bull en Marko licht toe wat er zal veranderen bij Red Bull, wanneer Newey weg is.

Vorige maand barstte dan toch de bom. Newey - goed voor zeven rijders- en zes constructeurstitels - zal na dit seizoen de Red Bull-deur achter zich dichttrekken. Wat de exacte reden van Newey's vertrek is, is niet bekend. Maar alle geruchten geven wel aan dat de aerodynamicus de machtsstrijd binnen Red Bull helemaal beu is.

Dr Marko geeft aan dat Red Bull een groot deel van de successen aan Newey te danken heeft. "Newey heeft veel bijgedragen aan onze successen", laat Marko weten aan Motorsport-total.com. "Het voordeel van Newey is dat de anderen hem niet hebben", aldus de Oostenrijker.

Nieuwe generatie topengineers staan klaar bij Red Bull 

Bij Red Bull is er al rekening gehouden met een vertrek van Newey. Aan het begin van dit seizoen werden de contracten van Pierre Waché (technisch directeur), Enrico Balbo (hoofd aerodynamica) en Ben Waterhouse (hoofd performance engineering) verlengd. Het was dus al duidelijk bij Red Bull dat een vertrek van Newey eraan zat te komen. Dit weekend werd duidelijk dat ook Paul Monoghan (chef engineering) langer verbonden zal blijven aan Red Bull.

"Het technische team is enorm uitgebreid", laat Marko weten. "We hebben jonge talenten zoals Ben Waterhouse en gevestigde namen zoals Pierre Waché. En ik denk niet dat het vertrek van Newey voor Red Bull dramatische gevolgen zal hebben. Ik vermoed dat de technische prestaties en genialiteit er niet onder zullen lijden", aldus de adviseur van Red Bull.

Waar Newey naartoe gaat, is nog niet duidelijk. De Engelsman - die bekendstaat als de beste ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1- kan wel rekenen op de nodige interesse van een aantal teams. Ferrari, Aston Martin en Williams worden genoemd als voornaamste kandidaten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties