F1 Nieuws

Red Bull slaat slag en weet topengineers uit handen concurrenten te houden

Red Bull slaat slag en weet topengineers uit handen concurrenten te houden
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull slaat slag en weet topengineers uit handen concurrenten te houden

Red Bull slaat slag en weet topengineers uit handen concurrenten te houden
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing kreeg deze maand een flinke klap te verwerken, toen Adrian Newey bekend maakte dat hij zou stoppen als Chief Technical Officer bij het Oostenrijkse team. De topontwerper zal na het eerste kwartaal van 2025 Red Bull verlaten en lijkt onderweg naar een concurrent van het team van Max Verstappen. Vooral Ferrari zou in vergevorderde gesprekken zijn om Newey vanaf volgend seizoen in te lijven.

De Brit zou bij Ferrari samen kunnen gaan werken met Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen zal ook na dit seizoen naar Maranello verhuizen, na twaalf dienstjaren bij Mercedes. Bij Red Bull Racing was men bang dat het vertrek van Newey zou leiden tot een 'brain drain', waarbij veel belangrijke medewerkers het team verlaten. Maar dat lijkt tot nu toe totaal niet het geval. Red Bull heeft de afgelopen weken namelijk een paar topengineers uit handen van de concurrenten weten te houden.

Allereerst werden technisch directeur Pierre Waché, hoofd aerodynamica Enrico Balbo en performance engineer Ben Waterhouse langer vastgelegd. En tijden het Grand Prix-weekend in Monaco is duidelijk geworden dat Paul Monaghan, de hoofdingenieur van het Oostenrijkse team, ook een nieuw contract heeft getekend bij het team van Max Verstappen. Daarmee lijkt Red Bull de 'kern' van het succes van de afgelopen jaren bij elkaar te kunnen houden, ondanks het vertrek van Adrian Newey.

Monaghan nog jaren bij Red Bull

Volgens Autosport, dat als eerste meldde dat Monaghan een nieuwe deal heeft getekend bij Red Bull Racing, blijft de hoofdingenieur nog jaren bij het Oostenrijkse team werken. Monaghan werkt al sinds 2005 voor het team van Christian Horner en is een gewaardeerd lid van de renstal. Zijn aanblijven is dan ook een grote slag voor Red Bull.

Eerder liet Pierre Waché, de technisch directeur die ook bij Red Bull blijft, al weten dat het succes van het team een ware teamprestatie is: "Het was een teamprestatie om deze auto af te leveren en het is niet één persoon die deze auto aflevert", zei Waché na het vertrek van Newey. "We zijn bereid om als team te werken om een auto af te leveren, zelfs als één persoon vertrekt. Het is jammer, zeker met zo'n belangrijk persoon als Adrian, maar daar waren we zeker op voorbereid. Ik denk dat het iets is wat we dit jaar en volgend jaar moeten bewijzen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties