F1 Nieuws

Helmut Marko is de lijm tussen Red Bull Racing en Max Verstappen

Helmut Marko is de lijm tussen Red Bull Racing en Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko is de lijm tussen Red Bull Racing en Max Verstappen

Helmut Marko is de lijm tussen Red Bull Racing en Max Verstappen
Red Bull Content Pool

De winst van Lando Norris op het circuit van Miami zorgde voor een milde naschok bij het team van Red Bull, nadat vorige week Adrian Newey een ware aardbeving creëerde binnen de wereld van de Formule 1. Hoewel de prestaties van de RB20 op het asfalt prima naar behoren zijn, heeft de ontwerper ervan zijn biezen gepakt. Het rommelt bij Red Bull Racing en Toto Wolff probeert daar optimaal van te profiteren.

De verwachting binnen het Oostenrijkse raceteam is nog altijd dat Max Verstappen zijn tot 2028 lopende contract uit zal zitten, maar intern begint het zodanig te piepen en te kraken dat dit nu door velen in twijfel wordt getrokken. Toto Wolff haakt hierop in en heeft het brandend verlangen om de Nederlander vanaf 2025 in een Mercedes te zien rijden. Hoewel de prestaties van de W15 allerminst uitnodigend zijn voor Verstappen, houdt de Oostenrijkse teambaas hoop. Toch zal er bij Red Bull een ongekende implosie moeten plaatsvinden om de drievoudig wereldkampioen van team te laten veranderen.

Iemand die zo'n implosie kan veroorzaken is Helmut Marko, zo meldt De Telegraaf. De 81-jarige adviseur bij het team van Red Bull heeft zulke nauwe banden met Max dat er een speciale 'Marko-clausule' in het contract is opgenomen. Deze houdt in dat wanneer de racevader van Verstappen zou vertrekken, de Nederlander een zogenoemde 'free-pass' heeft om de Oostenrijkse renstal te verlaten.

De connectie tussen Marko en andere teamleden bij Red Bull is al vaker een onderwerp van discussie. Exemplarisch was het statement van het raceteam over Adrian Newey, waarin de meesterontwerper werd bedankt door onder andere Dietrich Mateschitz, diens zoon Mark, grootaandeelhouder Chalerm Yoovidhya, teambaas Christian Horner, sportdirecteur Oliver Mintzlaff én zijn eigen manager Eddie Jordan. De naam van Helmut Marko ontbrak, wat de kampenstrijd weer aan het licht bracht.

Verstappen is er koel onder

De Nederlander blijft kalm en houdt zich - lijkt het - niet teveel bezig met het moddergooien. Hij focust zich meer op het sportieve gedeelte. Horner en Yoovidhya hebben daarentegen snode plannen wat betreft de toekomst van Marko, zij zien de topadviseur het liefst verdwijnen bij het team van Red Bull. Maar nog steeds: Verstappen steunt de Oostenrijker de volle honderd procent en heeft aangegeven zijn koffers te pakken wanneer Marko bij zijn equipe vertrekt. En mocht de Nederlander zelf aangeven zijn heil ergens anders te willen zoeken, dan zal Marko daar naar alle waarschijnlijkheid niks tegen adviseren.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties