F1 Nieuws

Max Verstappen stopt bij Red Bull bij vertrek Marko: 'Gaan we volgende week zien'

Max Verstappen stopt bij Red Bull bij vertrek Marko: 'Gaan we volgende week zien'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen stopt bij Red Bull bij vertrek Marko: 'Gaan we volgende week zien'

Max Verstappen stopt bij Red Bull bij vertrek Marko: 'Gaan we volgende week zien'
Red Bull Content Pool

Als Helmut Marko vertrekt als adviseur bij Red Bull, zal ook Max Verstappen de deur in Milton Keynes achter zich dichttrekken. Dat is duidelijk geworden nadat de Nederlander de pers te woord stond in Jeddah, nadat hij zich op pole position kwalificeerde. Voor Verstappen is het noodzakelijk dat Marko aanblijft als adviseur.

De machtsstrijd binnen Red Bull lijkt tot een kookpunt te stijgen, waar Helmut Marko mogelijk slachtoffer wordt van deze chaotische situatie. De Oostenrijker heeft bij Sky Sports Germany aangegeven dat hij eraan zit te denken om te stoppen bij het team, hoogstwaarschijnlijk wegens het aanblijven van Christian Horner en de steun die de Brit ontvangt vanuit Red Bull-eigenaar Chalerm Yoovidhya.

Bij hetzelfde Sky Sports liet Max Verstappen weten dat hij voor Helmut Marko op zal komen in een komend gesprek met de top van Red Bull, waarin de toekomst van de adviseur besproken gaat worden. Duidelijk wordt dat Max zijn toekomst aan die van Marko verbindt.

"Absoluut", zegt Max op de vraag of hij zich hard gaat maken voor Marko. Hoe dat eruit gaat zien? "Dat gaan we volgende week zien. Ik heb altijd gezegd dat Helmut hier moet zijn", zei Verstappen voor de Duitse tv.

'Zonder Marko kan ik niet doorgaan'

Als hij even later met De Telegraaf spreekt, gaat Verstappen nog een stapje verder. Hij geeft aan dat áls Helmut Marko vertrekt bij Red Bull Racing, hij het team ook per direct zal verlaten. Zonder Helmut Marko is er geen mogelijkheid op een verder verblijf van de drievoudig wereldkampioen bij het kampioensteam.

"Ik heb altijd aangegeven aan het team dat Helmut heel belangrijk is. Voor mij, en voor het team. En dus ook voor mijn toekomst. De optie dat hij weggaat, zie ik niet zitten. Of het dan duidelijk is wat er gebeurt? Ja. Ik heb altijd gezegd dat Helmut erbij moet blijven. Zonder hem kan ik niet doorgaan", zo begint Max bij de Nederlandse krant.

De Nederlander geeft aan dat het voor hem een onwerkbare situatie is als Marko niet meer bij Red Bull Racing actief is.

"Voor mij gaat het om relaties binnen een team en duidelijke communicatie. Als er mensen wegvallen die heel belangrijk voor jou zijn, dan wordt het op een gegeven moment een onwerkbare situatie, als dat zou gebeuren. Daar ben ik altijd heel open in geweest en dat weten ze ook allemaal. Nu is het zaak om eerst te zien of het allemaal inderdaad zo is en dit lijkt te gaan gebeuren. En ja, dan gaan we het daar na het weekeinde natuurlijk zeker over hebben."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties