F1 Nieuws

Helmut Marko kijkt naar grote Red Bull-concurrent in Monaco: 'Daar verwacht ik veel van'

Helmut Marko kijkt naar grote Red Bull-concurrent in Monaco: 'Daar verwacht ik veel van'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko kijkt naar grote Red Bull-concurrent in Monaco: 'Daar verwacht ik veel van'

Helmut Marko kijkt naar grote Red Bull-concurrent in Monaco: 'Daar verwacht ik veel van'
Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, heeft vol bewondering gekeken naar de overwinning van Max Verstappen in Imola. Op de thuisbasis van Ferrari wist de Nederlander nipt voor Lando Norris als eerste over de streep te komen. Ondanks de zege van Verstappen heeft Marko en dubbel gevoel overgehouden aan de zege in Noord-Italië.

Verstappen leek in de beginfase makkelijk af te stevenen op zijn vijfde overwinning van dit seizoen. Maar in de laatste tien rondes stortte zijn harde band in elkaar en was ook de batterij van zijn RB20 nagenoeg leeg. Norris liep iedere ronde maar liefst een halve seconde in op de Nederlander. Uiteindelijk kwam hij toch als eerste over de streep met een minimaal verschil van slecht 0.725 seconden.

Trotse Marko

In een exclusief interview met De Telegraaf blik Marko terug op de zege van Verstappen. "Het is heel indrukwekkend om te zien. Max maakt niet eens een klein foutje, ondanks zoveel druk van achteren. We winnen hier dankzij hem en doordat hij zaterdag pole position pakte. Als we hier bijvoorbeeld derde hadden gestaan op de grid, hadden we de zege kunnen vergeten", zei Marko. De Oostenrijker gaf lachend ook aan dat hij een stuk ouder is geworden door de spanning in Imola.

Bandendegradatie

Ondanks de zege van Verstappen, heeft Marko niet het gevoel dat Red Bull een goed weekend heeft gedraaid. De adviseur van Red Bull was geschrokken van de bandendegradatie van de RB20. "We hebben de boel vaker kunnen omdraaien gedurende een weekeinde, maar zo slecht als nu is het lange tijd niet geweest. Zowel over één ronde als tijdens de lange runs hadden we moeite om de balans te vinden. Normaal is het het één, of het andere."

Moeilijk weekend in Monaco voor de boeg

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Monaco op het programma. Marko denkt dat Red Bull daar een moeilijke race gaat hebben. "We moeten de uitdaging met McLaren zeker aangaan. En nu gaan we naar Monaco en daar draait het vrijwel alleen om de kwalificatie. Dat wordt voor ons op voorhand denk ik de moeilijkste race tot nu toe, ook vanwege de hobbels en kerbstones daar. Ik verwacht daar ook veel van Ferrari en met name van Charles Leclerc", aldus de Oostenrijker.

Red Bull heeft wel de afgelopen drie edities van Monaco gewonnen. Verstappen won in 2021 en 2023. Teamgenoot Sergio Pérez deed dat in 2022.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties