F1 Nieuws

Helmut Marko komt met felle reactie na nieuwe Red Bull-beschuldigingen

Helmut Marko komt met felle reactie na nieuwe Red Bull-beschuldigingen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko komt met felle reactie na nieuwe Red Bull-beschuldigingen

Helmut Marko komt met felle reactie na nieuwe Red Bull-beschuldigingen
Red Bull Content Pool

Red Bull-kopstuk Helmut Marko heeft fel gereageerd op beschuldigingen van de concurrentie. Zij denken namelijk dat Red Bull Racing de ontwikkeling van de RB17 gebruikt om voordeel te behalen bij de RB20. Onzin, zo oordeelt de Oostenrijkse oud-coureur.

Maar wat is de RB17 eigenlijk? Dat is een supercar die momenteel wordt gebouwd door Red Bull Racing. Eigenlijk zou RB17 de naamaanduiding zijn voor de Red Bull Racing-bolide van 2021, maar daar besloot het team van af te zien. Voor 2022 besloot Red Bull Racing om haar bolide de RB18 te noemen en dus bleef de naam 'RB17' over.

Van de supercar in kwestie zullen er slechts 50 worden gemaakt. Volgens Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zijn bijna alle bolides al verkocht. Niet zo gek ook, aangezien de RB17 1250 pk heeft én een V8-motor.

Budgetplafond-kwestie

Dé grote naam achter het project? Adrian Newey. De Britse engineer werkt momenteel gedeeltelijk aan de RB17 en gedeeltelijk aan het Formule 1-project van Red Bull Racing. Volgens het Duitse medium Auto, Motor und Sport kan het zelfs zo zijn dat Newey zich volledig op de RB17 gaat richten. Hierdoor kan hij van de 'Formule 1-loonlijst' van Red Bull Racing en wordt Newey niet meer meegenomen in het budgetplafond. Hierdoor komt er een hoop geld vrij voor een nieuwe naam, aangezien Newey een flink salaris opstrijkt bij Red Bull Racing.

"Grote onzin"

Vanuit de concurrentie is er echter de angst dat Newey het RB17-project gebruikt om dingen uit te testen voor de Formule 1. Hierdoor zou Red Bull Racing dus een enorm voordeel hebben, aangezien zij meer tijd hebben om de auto te ontwikkelen zonder daarvoor gestraft te worden. Volgens Marko zijn die claims echter grote onzin.

"Onze tegenstanders zeggen dat de onderkant van de RB17 nieuwe mogelijkheden biedt voor onze Formule 1-auto. Dat is natuurlijk complete onzin en dus moeten we er een oplossing voor zien te vinden", aldus Marko tijdens een interview met hetzelfde Auto, Motor und Sport.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties