F1 Nieuws

Helmut Marko komt met update over remprobleem Max Verstappen: 'In Japan...'

Helmut Marko komt met update over remprobleem Max Verstappen: 'In Japan...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko komt met update over remprobleem Max Verstappen: 'In Japan...'

Helmut Marko komt met update over remprobleem Max Verstappen: 'In Japan...'
Red Bull Content Pool

Volgens Helmut Marko gaat Max Verstappen in Japan niet weer last krijgen van het remprobleem, waardoor hij in Australië de race vroegtijdig moest staken. In de derde ronde kon Verstappen zijn RB20 al aan de kant zetten, nadat de rem op zijn rechterachterwiel vanaf de start besloot om zich vast te grijpen. Dit betekende de eerste uitvalbeurt van Max in twee jaar tijd.

De laatste keer dat Verstappen daarvoor een race niet uit kon rijden, was ook tijdens de Grand Prix van Australië, in 2022. Toen had de Limburger last van een brandstofprobleem en moest hij toezien hoe Ferrari-coureur Charles Leclerc een grote voorsprong pakte in het kampioenschap. Op dat moment stond Verstappen, het jaar nadat hij zijn eerste wereldtitel behaald had, op de zesde plaats in het kampioenschap met een achterstand van 46 punten op Leclerc.

Max sprak na die race uit dat een eventuele gedachte over een kampioenschap uit zijn hoofd gezet kon worden, maar uiteindelijk wisten Verstappen en Red Bull Racing dat gat helemaal te dichten en dominant kampioen te worden. Na zijn uitvalbeurt in de onlangs verreden Australische GP was Max een stuk rustiger. Volgens hem konden dit soort dingen gebeuren en het belangrijkste is dat Red Bull ervoor zorgt dat dit niet nog een keer voor kan komen.

Helmut Marko geeft update

Inmiddels heeft Brembo, de remleverancier van Red Bull Racing, al aangegeven dat zij niet schuldig zijn aan de DNF van Verstappen. Volgens hen lag het probleem bij Red Bull zelf. Ook Helmut Marko is van mening dat dat het geval was. De Oostenrijker kan nog niet met zekerheid zeggen wat er nu uiteindelijk voor heeft gezorgd dat Max Verstappen de race niet uit kon rijden, maar hij weet wel te garanderen dat de drievoudig wereldkampioen zich geen zorgen hoeft te maken.

In Japan zal dit niet nog een keer voorkomen: "De exacte oorzaak van Max' remprobleem wordt nog onderzocht, maar het is niet de remklauw. Het is misgegaan tijdens het monteren, maar dat wordt nog onderzocht. Ik maak me geen zorgen om Japan, daar vormt dit geen probleem", aldus Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties