F1 Nieuws

Lewis Hamilton ontvangt vervelend nieuws na motorprobleem in Australië

Lewis Hamilton ontvangt vervelend nieuws na motorprobleem in Australië
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton ontvangt vervelend nieuws na motorprobleem in Australië

Lewis Hamilton ontvangt vervelend nieuws na motorprobleem in Australië
Mercedes F1 Media

Mercedes-coureur Lewis Hamilton viel tijdens de Grand Prix van Australië uit met een motorprobleem, waarbij hij in de vijftiende ronde van de race zijn W15 noodgedwongen aan de kant moest zetten. De zevenvoudig wereldkampioen reed op het rechte stuk, waarna de motor er ineens mee nokte en hij al rollend stil kwam te staan bij een 'marshal post', waardoor de virtual safety car kort actief was.

Na de race liet Hamilton weten dat dit zijn slechtste start aan een seizoen ooit is, sinds hij zijn intrede heeft gemaakt in de Formule 1. De Brit wist in de eerste drie races van 2024 slechts acht punten te scoren, waarmee hij op de tiende plaats in het kampioenschap staat, één plaats achter Lance Stroll. Hij hoopte dan ook dat Mercedes snel een reden zou vinden voor zijn motorprobleem, zodat dat in de rest van het seizoen niet meer voor zou komen, maar daarin krijgt nu hij vervelend nieuws.

James Allison, technisch directeur van het team uit Brackley, heeft duidelijk gemaakt dat de reden voor zijn kapotte motor nog altijd niet achterhaald is. Ze weten wel dat het komt door een verlies van oliedruk, maar hoe dat heeft kunnen gebeuren, is nog een raadsel. Over een aantal dagen moet Mercedes alle spullen naar Japan vliegen en als ze dan nog geen antwoorden hebben, kan een terugkeer van een dergelijk probleem niet 100% uitgesloten worden.

"Dat hebben we niet", zegt Allison op de vraag of Mercedes al een reden heeft voor de uitvalbeurt van Hamilton. "De krachtbronnen gaan terug naar de jongens in Brixworth [locatie motorafdeling Mercedes, red.], die moeten uitzoeken wat er mis is gegaan. Alles wat we weten zijn de gevolgen van het probleem. Er volgde een snel verlies van oliedruk, waarna de motor zichzelf uitschakelde om zich te beschermen", aldus de TD van Mercedes.

Volgens Allison is dat ook het beste wat er kon gebeuren, omdat de motor anders helemaal onherstelbaar zou zijn geweest: "Als je zo'n catastrofaal verliest hebt, is de motor ter plekke uitschakelen het beste wat je kunt doen, ook kijkend naar de toekomst. Dan heb je meer dan alleen een hoopje gesmolten metaal."

Mercedes hard aan de slag

Bij Mercedes HPP [High Performance Powertrains] gaat men de komende dagen hard aan de slag om alsnog een oorzaak te vinden van het motorprobleem bij Hamilton, omdat dat uiteindelijk nodig is om dit in de toekomst te voorkomen.

"Normaal gesproken weet je vrij snel wat de oorzaak was en kan je snel een oplossing verzinnen voor de toekomst. Maar we weten het dus nog niet. In Brixworth zullen ze het probleem een dezer dagen vinden en dan zullen ze al hun energie stoppen in het verbeteren van de motor, zodat een toekomstige uitvalbeurt zo goed mogelijk kan worden voorkomen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties