F1 Nieuws

Helmut Marko legt fout Max Verstappen uit: 'Dat moest hij daar proberen'

Helmut Marko legt fout Max Verstappen uit: 'Dat moest hij daar proberen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko legt fout Max Verstappen uit: 'Dat moest hij daar proberen'

Helmut Marko legt fout Max Verstappen uit: 'Dat moest hij daar proberen'
Red Bull Content Pool

Volgens Helmut Marko is het niet vreemd dat Max Verstappen juist in bocht 1 een foutje maakte, tijdens zijn laatste run in Q3 van de kwalificatie in Monaco. De Nederlander verremde zich lichtjes en toucheerde met zijn linkervoorband de vangrail, waarna hij direct zijn ronde afbrak en moest toezien hoe drie coureurs hem voorbij gingen op de tijdenlijst.

Toen Verstappen aan zijn laatste ronde begon, had hij de derde beste tijd van de sessie staan, maar daar kwam al snel verandering in. Carlos Sainz, Lando Norris en George Russell wisten allen voorbij te gaan aan de tijd van Max, terwijl hijzelf een tegenvallende laatste ronde kende, die slechts een paar honderd meters duurde.

Het is de slechtste kwalificatie voor Red Bull Racing in 2024, met Verstappen op de zesde positie en Sergio Pérez op P18. De Mexicaan viel in Q1 al uit, wat volgens hem te danken was aan een slechte afstelling en het vele verkeer op de straten van Monte Carlo. Helmut Marko laat na de kwalificatie weten dat pole position hoe dan ook onmogelijk was, maar dat Max er alles aan probeerde om zo hoog mogelijk te eindigen. Daarvoor moest hij wat risico's nemen, weet ook de Red Bull-adviseur.

"We wisten dat Leclerc onverslaanbaar is, maar we hoopten op een plaats op de eerste startrij. We waren goed in sector één, dus Max moest proberen zijn voorsprong daar te maximaliseren. Toen maakte hij dat foutje en was de tweede poging voorbij. Het is algemeen bekend dat we het hele weekend problemen hadden met de set-up. We hebben het kunnen verbeteren, maar we zouden nooit een kans hebben gehad op poleposition", aldus de Oostenrijker.

Horner baalt van 'worstelweekend'

Waar Helmut Marko baalt van het feit dat Verstappen een foutje maakte in zijn laatste run, is Christian Horner vooral van mening dat het gehele weekend al een grote worsteling is voor Red Bull Racing. De teambaas en CEO van de renstal uit Milton Keynes laat weten dat het circuit in Monaco gewoonweg niet bij de RB20 past.

"Het is al het hele weekend een worsteling. De auto is niet geschikt voor het circuit. Tussen de tweede en zesde plaats zat er voor ons in, maar helaas konden we de ronde niet afmaken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties