F1 Nieuws

Kevin Magnussen legt schuld bij Sergio Pérez na crash in Monaco

Kevin Magnussen legt schuld bij Sergio Pérez na crash in Monaco
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Kevin Magnussen legt schuld bij Sergio Pérez na crash in Monaco

Kevin Magnussen legt schuld bij Sergio Pérez na crash in Monaco
DPPI/BSR Agency

Volgens Kevin Magnussen is Sergio Pérez zelf verantwoordelijk voor zijn zware klapper in Monaco. De Deen tikte het achterwiel van Pérez aan, waarna de Red Bull-coureur hard in de muur klapte en zijn auto totaal afschreef. Slechts een wrak bleef over van wat ooit de RB20 van de Mexicaan was, maar dat had Pérez gewoon kunnen voorkomen.

Althans, dat is de mening van Kevin Magnussen. Als de Haas-coureur zich bij de Internationale media meldt, geeft de Deen aan dat hij had verwacht dat Pérez hem meer ruimte zou geven bij de start van de race. Als de teamgenoot van Max Verstappen in zijn spiegels had gekeken, had dit allemaal voorkomen kunnen worden, als Magnussen.

"Vanuit mijn oogpunt zat ik daar wel en werd ik tegen de muur gedrukt. In mijn ogen had ik een groot deel van mijn voorkant langs de achterkant van Perez. Toen hij richting de muur stuurde, werd ik in de muur geduwd en maakte ik contact met hem", zo begint K-Mag.

"Ik vertrouwde erop dat hij ruimte voor me zou maken, omdat ik daar was. Het is geen bocht waar je in moet remmen. Het is een hele kleine bocht op het rechte stuk, dus je moet een wagenbreedte laten, anders laat je de man naast je geen optie", zo geeft Magnussen de schuld aan Pérez. "Het is jammer, het zijn een hoop kosten voor het team, veel werk voor de jongens en een gemiste kans vandaag natuurlijk."

Fotograaf raakt gewond

Overigens was niet alleen Kevin Magnussen 'slachtoffer' van het rijgedrag van Sergio Pérez, zoals hij het zelf omschreef. Door de harde klapper van Checo vloog er een hoop rotzooi in de lucht, waardoor er een fotograaf geraakt werd, die op de plek van impact stond. Deze fotograaf is naar het ziekenhuis gebracht, maar een woordvoerder van de FIA heeft laten weten dat er geen ernstige verwondingen geconstateerd waren.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties