F1 Nieuws

Helmut Marko onthult: 'Wij hadden een akkoord met Lando Norris'

Helmut Marko onthult: 'Wij hadden een akkoord met Lando Norris'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Helmut Marko onthult: 'Wij hadden een akkoord met Lando Norris'

Helmut Marko onthult: 'Wij hadden een akkoord met Lando Norris'
LAT Images/BSR Agency

Het had niet veel gescheeld of Lando Norris zou op dit moment de teamgenoot zijn van Max Verstappen. Red Bull-adviseur Helmut Marko onthult bij ServusTV dat hij een akkoord had bereikt met Norris voor een zitje bij Toro Rosso, maar dat zijn manager uiteindelijk anders besloot.

In zijn pad richting de Formule 1 werd Lando Norris gezien als één van de grootste talenten van zijn generatie. De jonge Brit werd in 2017 opgepikt door het McLaren-juniorenteam en reed daarna heel het veld in de Europese Formule 3 aan gort. Een jaar later maakte hij ook furore in het F2-kampioenschap, waarbij hij ook de aandacht trok van Helmut Marko.

Tegenover ServusTV laat Marko weten dat hij in 2018 een akkoord bereikte met Lando Norris om voor Toro Rosso te rijden in 2019, maar dat de manager van Norris anders besloot toen McLaren hem ook een F1-stoeltje aanbood het volgende seizoen.

"Norris is zeker een kandidaat voor ons", zegt Marko over Lando bij Red Bull Racing. "Bij Toro Rosso hadden we al een akkoord met hem bereikt, tot zijn manager besefte dat hij ook een contract bij McLaren kon krijgen. Qua leeftijd en snelheid zou hij perfect bij ons passen", zegt Marko.

Als Marko de huidige teamgenoot van Max Verstappen - Sergio Pérez - vergelijkt met Norris, moet hij erkennen dat laatstgenoemde de betere optie is.

"Sergio is al over de 30 heen en krijgt zijn vierde kind. Hij heeft nu al andere interesses. We moeten dus nog maar zien hoe het verder gaat."

Norris staat open voor overstap naar Red Bull Racing

Helmut Marko kan Lando Norris dan wel graag naar Milton Keynes halen, maar het gaat er ook om of de Brit daar interesse in heeft. Als Norris in Monza met Sky Sports praat, wordt duidelijk dat hij ook heel graag naast Max Verstappen wil rijden.

"Het is zeker iets waar ik voor opensta in de toekomst. Ik denk dat ik met gemak kan zeggen dat Max één van de beste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 is. Het zou voor mij geweldig zijn om naast zo iemand te rijden en daarnaast is het perfect om te kijken waar ik sta tegenover hem."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties