F1 Nieuws

Charles Leclerc en Carlos Sainz moeten zich melden in Ferrari-fabriek na gevecht in Monza

Charles Leclerc en Carlos Sainz moeten zich melden in Ferrari-fabriek na gevecht in Monza
BSR Agency
F1 Nieuws

Charles Leclerc en Carlos Sainz moeten zich melden in Ferrari-fabriek na gevecht in Monza

Charles Leclerc en Carlos Sainz moeten zich melden in Ferrari-fabriek na gevecht in Monza
BSR Agency

Na de Grand Prix van Italië hing er een vreemde sfeer bij Ferrari. Het hele team was in feeststemming wegens het podium van Carlos Sainz en het geweldige gevecht aan het einde van de race met Charles Leclerc, maar ging dat niet te ver?

In de laatste ronden van de Grand Prix vochten Sainz en Leclerc om de laatste plek op het podium en dat gebeurde niet zonder slag of stoot. De teamgenoten raakten elkaar in de tweede chicane en kwamen aan het einde van het rechte stuk ook bijna samen.

Zelfs nadat Leclerc te horen had gekregen dat hij 'geen risico' mocht nemen, knalde hij bijna in de achterkant van Sainz. Volgens Carlos Sainz Sr. is het vreemd dat de Ferrari-coureurs dit keer wel mochten vechten en als Leclerc voorop ligt er ineens teamorders aan te pas komen.

"Dit is hoe we altijd zouden moeten racen. Dit deed mij echt denken aan de jaren dat we in de karts raceten", zegt Leclerc met een glimlach op zijn gezicht. "Met Max hebben we deze gevechten gehad in het verleden en met Carlos zat het nu echt op de limiet."

Maar de Monegask beseft ook dat áls het verkeerd was afgelopen, de Tifosi niet blij zouden zijn met de Ferrari-coureurs. Het podium leek namelijk een aantal keer uit de handen van Sainz en Leclerc te glippen, nadat ze weer dichtbij een touché waren.

"We hebben de verantwoordelijkheid om een rode auto het podium op te krijgen, anders zou de Tifosi kwaad zijn geweest op ons. Ja, het was op de limiet, maar dit is hoe ik wil racen. Ik hou hiervan, maar we gaan wel met Fred [Vasseur] zitten."

Fred Vasseur laat coureurs naar fabriek komen

Leclerc was dus erg blij dat hij op deze manier kon racen met zijn teamgenoot, maar was dat ook het geval voor Fred Vasseur, de teambaas van Ferrari? Tegenover Sky Sports heeft de Fransman aangegeven dat zowel Leclerc als Sainz zich zullen melden in de fabriek in Maranello om dit gevecht te analyseren en discussies te voeren over hoe ze in de toekomst verder gaan.

"Het is een raar gevoel, maar ik ben een groot fan van coureurs laten racen. Ik heb ze verteld dat ze geen risico's mochten nemen, maar dat is altijd relatief. Ik heb genoten van de laatste ronden en ik hoop het publiek ook."

"Maar zoals je je voor kan stellen, gaan we het hier nog wel over hebben met onze coureurs. Dat doen we morgen in de fabriek", aldus Vasseur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties