F1 Nieuws

Helmut Marko spreekt Max Verstappen tegen: 'Dat weet hij wel degelijk'

Helmut Marko spreekt Max Verstappen tegen: 'Dat weet hij wel degelijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko spreekt Max Verstappen tegen: 'Dat weet hij wel degelijk'

Helmut Marko spreekt Max Verstappen tegen: 'Dat weet hij wel degelijk'
Red Bull Content Pool

Het gebekvecht tussen Max Verstappen en Helmut Marko gaat nog even door, want volgens de Oostenrijker ervaart Verstappen wel degelijk spanning wanneer hij een record kan verbreken. De Nederlander zelf vertelde dat records hem niet zoveel doen, maar dat ontkracht Marko dus bij dezen.

Verstappen werd in Zandvoort de eerste coureur die het record van Sebastian Vettel voor de meeste achtereenvolgende raceoverwinningen wist te evenaren. Dat lukte geen enkele coureur sinds 2013. In Monza claimde Verstappen zijn tiende overwinning op rij en daarmee is de 25-jarige Limburger de enige coureur in de geschiedenis van de Formule 1 die tien races achter elkaar heeft weten te winnen.

Tot in de details

Een uiterst opmerkelijke prestatie, al laat Verstappen altijd weten dat records behalen hem niet zoveel doet. Hij wil simpelweg races winnen en tijdens ieder raceweekend het maximaal haalbare resultaat behalen. Volgens Marko is dit echter een act van de Nederlander en geeft hij wel degelijk om records. Verstappen zou zelfs alle records tot in de details uit zijn hoofd kennen.

"Hoe meer races je wint, hoe belangrijker het (behalen van records, red.) wordt. Max vertelde in het begin dat records hem niet zoveel interesseren, maar als je aan hem vraagt wie welk record heeft, dan weet hij dat wel degelijk. Vaak nog tot in de details", begint Marko in gesprek met ServusTV.

Gespannen

Wanneer Verstappen tijdens een race een bepaald record kan verbreken, dan geeft de Nederlander altijd aan dat hij de rust zelve is en geen extra spanning ervaart. Volgens Marko is ook dat niet waar, want voor de race in Monza zou de Nederlander wel degelijk gespannen zijn geweest.

"Gek genoeg was Max ook erg gespannen, want normaal is hij altijd de rust zelve. Dat is gelijk een van zijn sterke punten. Die tiende overwinning op rij betekende echter heel veel voor hem. Hij had namelijk een rivaliteit met de oude engineers van Sebastian Vettel. Die waren niet zo blij toen Max het record van Sebastian verbrak. Met alle records komt er nog meer passie en motivatie naar boven", aldus Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties